Geen warm water na gesprongen leiding.

Casper655

  • #1
Beste lezer,

3 dagen geleden hebben wij te maken gekregen met een gesprongen leiding in onze voortuin. Deze is netjes gerepareerd, maar toen kwam het volgende probleem aanzetten. Onze CV (combi) geeft geen warm water meer, of laat ik het anders zeggen, we hebben ongeveer 5 seconde warm water en vervolgens wordt het water weer steenkoud. Onze verwarming werkt wel naar behoren.

Het gekke is dat de CV geen melding aangeeft dat er iets mis is, dus onze eigenaar verwacht dat het iets met een knop of instellingen te maken heeft, maar heb zelf weinig verstand van cv's. Hij werkte voor dat de leiding was gesprongen prima en Evides die het lek heeft gerepareerd is niet binnen geweest en heeft buiten het water afgesloten voor één nacht.

Zoals ik al zei hebben wij contact gehad met de eigenaar, maar nog niemand langs kunnen komen om er naar te kijken en daarom wilde ik aan jullie vragen of jullie mij mogelijk verder kunnen helpen.

Extra info:

Merk: Remeha Calenta
Soort: Combi
Staat: Zover ik weet nieuw.

PS: Is het misschien handig om de CV terug naar fabrieksinstellingen te zetten? Of kan iemand met ervaring dat doen, zodat wij niet zomaar zonder verwarming komen te zitten met dit koude weer.

Groetjes,

Casper
:)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Controleer de inlaatcombinatie op rommel, mogelijk is er rommel in de combi gekomen, eerst de hoofdkraan dicht draaien.
Als er rommel in zit de leiding goed doorspoelen
 

Casper655

  • #3
Jan schreef:
Controleer de inlaatcombinatie op rommel, mogelijk is er rommel in de combi gekomen, eerst de hoofdkraan dicht draaien.
Als er rommel in zit de leiding goed doorspoelen
En hoe zou ik dat zelf kunnen doen, heb zelf weinig ervaring hiermee. Of kan ik beter wachten tot iemand komt met ervaring?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #4
Oorzaak is vuil in de turbine van het warmwater, of de druk is er te snel weer opgezet waardoor de turbine vast geslagen is in de behuizing
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu