Geen signaal van de digitale tuner op de 2de verdieping

Hammerhead

  • #1
Ik heb het volgend probleem.
Ik heb een 2de digitale ontvanger (Casema, samsung) gekocht voor de bovenste verdieping en alhoewel ik goed beeld, via kabel, heb blijkt dit te weinig te zijn voor de digitale ontvanger. Maw ik krijg geen signaal en dus geen beeld en geluid.
Heeft iemand hier ook ervaring mee en hoe zou ik dit kunnen oplossen?
Mijn wens blijft om andere zenders op de bovenste verdieping te ontvangen en zit nu natuurlijk met een miskoop!
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Misschien een antenne versterker plaatsen, informeer eens bij uw provider.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Neem contact op met de leverancier.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Dat is een heel normaal verschijnsel.
Digitale signalen zijn veel gevoeliger voor verstoring, waar een analoge ontvanger er nog een redelijk beeld van weet te maken begint een digitale reciever meteen te bokken.

De oplossing is een versterker plaatsen bij de aansluiting en vanuit daar de kabel te verdelen.
 

Hammerhead

  • #5
Contact met de leverancier had al plaatsgevonden :?:
Een versterker zal er al tussen. Anders had ik ook slecht tot geen signaal op de 2de verdieping.
Uiteraard geven zij hun standaard oplossing, in dit geval geen dus, waarbij het plaatsen van een andere reciever niet in hun beeld past.
Ik ben op zoek naar advies van creatievelingen die zich hierdoor niet hebben laten misleiden en stug op zoek zijn gegaan naar een oplossing voor hun probleem.
Het is toch niet zo dat in heel Nederland het kijken van tv via een digitale tuner beperkt is gebleven tot de woonkamer?
 

Jeroen94704

  • #6
Als het signaal beneden goed is, en er zit op de plek waar de kabel het huis binnenkomt (belangrijk!) een versterker tussen, dan kan het dus alleen nog de kabel zijn die van beneden naar boven loopt. Is dit misschien een goepkope, zeer dunne of oude kabel? Dan zou ik het eens proberen met een nieuwe kabel van goede kwaliteit. Anders zouden het nog de connectors kunnen zijn waarmee je de kabel aan de versterker (beneden) of de tuner (boven) aansluit.
 

Ronald70

  • #7
Zit de decoder beneden ook aangesloten op die antenneversterker of alleen de kabel naar boven? Niet iedere antenneversterker is namelijk geschikt voor digitale tv, het moet er eentje zijn met een retourkanaal.
Als de decoder beneden er ook op zit aangesloten zit dat wel goed.
 

Kloek77

  • #8
Die tip hierboven moet u inderdaad even controleren.
Als u de receivers even omwisselt weet u toch of het dan aan die tweede receiver ligt of aan de kabel?

Het oude coax materiaal is dacht ik tegenwoordig niet meer geschikt omdat dit te weinig geïsoleerd is tegen storing door de DVB-T (digitenne) zenders.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #9
Het retour kanaal is niet nodig en dient alleen om door te geven aan de provider naar welk kanaal jij kijkt zodat hij je een aanbieding kan doen adh van jouw kijk gedrag.
 

Hammerhead

  • #10
Dank, heren voor alle bovengenoemde tips. (ondanks mijn "ruwe" nickname ben ik een dame)
Er zit dus inderdaad al een versterker tussen hoofdaansluiting en tv beneden. De kabel, versterker , connectors etc. heb ik zelf afgelopen maart gelegd/ toen ik naar die woning verhuisde. Het is allemaal Gamma kwaliteit zoals jullie het zo mooi op het forum omschrijven. Voor de analoge signalen voldeed het prima. Ik vrees dat ik een voor een de tussenliggende componenten moet gaan vervangen om zo te kijken waar het aan ligt. De kabel was een crime om te leggen dus hoop ik echt niet te hoeven vervangen. Hopelijk helpt zo'n dure versterker van Hirschmann dit probleem!!
Nogmaals bedankt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu