Geen dampremmende folie gebruikt. Probleem?

Rogier77

  • #1
Hallo,

Ik heb een zadeldak. De wanden van de slaapkamers zien er als volgt uit: dakpannen, regelwerk, houten dakbeschot, luchtruimte, 5 cm witte polystereenplaten (van die samengeperste balletjes) die met kleine polystereenstukjes op de hoeken en in het midden van elke plaat zijn vastgelijmd tegen het dakbeschot, ventilatieruimte, regelwerk, houtplaten waarop vervolgens gipsplaten zijn geschroefd. Er is dus nergens een dampremmende folie gebruikt. De kieren tussen de polystereenplaten en de dakbalken zijn met pur dichtgemaakt. Het dakbeschot is houten (vloer)planken die her en der licht kieren.

Verder heb ik binnenshuis een afscheidingswand tussen een slaapkamer en badkamer. Het gaat om van die metalen u-profielen. Aan de zijde van de slaapkamer heb ik 18 mm multiplex geschroefd en daar weer een gipsplaat op. De luchtruimte (dus tussen de profielen) is volledig opgevuld met steenwol. Aan de kant van de badkamer heb ik 18 mm multiplex, waartegen ik groene gipsplaat wil schroeven. Er is dus nergens een dampremmende folie gebruikt.

Kan ik vocht-/condensatieproblemen verwachten?

Had ik dit forum maar eerder ontdekt... Hopelijk hoef ik me niet al te veel zorgen te maken dat ik de boel weer moet afbreken en opnieuw opbouwen, want dat is eigenlijk geen optie (alles is al zo ver gevorderd en het geld is nagenoeg op)...
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Omdat dit werk door derden uitgevoerd is, zoals u in uw ander topic al aangaf, is dit topic nu ook gesloten.

Schijnbaar heeft u het eerdere antwoord in dat andere topic gelezen, en had u de forum regels toch maar even geraadpleegd, en deze vraag even anders opgesteld. :cool:

Dit forum zal geen werk beoordelen, dat uitgevoerd is door anderen.
Als u het verrichte werk niet vertrouwd, haal er dan een bouw deskundige bij ter plaatste, die de arbeid kan beoordelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu