Geen CV en warmwater

Scallie

  • #1
Het gaat over de Benraad Perfect Tap 23

Ik heb gisteren op de babykamer een thermostaatkraan geplaatst. Na het vullen, ontluchten en inschakelen van de ketel zie je de temp en de druk oplopen. Na enkele minuten zie je de temp over de 120gr. gaan en de druk op 3 bar komen. Vervolgens wordt de waakvlam uitgeschakeld. Ik vermoed door de maximaal thermostaat. Wanneer de ketel eindelijk afgekoeld is, kan ik de waakvlam weer aankrijgen. Meteen herhaald zich het hele verhaal weer.

Na een nacht stilstaan heb ik de ketel vandaag weer opgestart. Nu begint hij opnieuw het water op te warmen, maar stopt wel op tijd. De waakvlam blijft nu branden. Helaas wordt de verwarming nog niet warm. Wel krijg ik enkele minuten warm water, waarna het water weer koud wordt en dew ketel niet aan slaat.

Heeft iemand een idee, wat hier de oorzaak van kan zijn?
 

Chathanky

  • #2
Probeer nog eens alles te ontluchten, van beneden naar boven.

Is de ketel zelf ook ontlucht?

Onltlucht alles als de ketel uit is, dus de cv pomp niet draait.
 

Scallie

  • #3
Zal het nog eens proberen. Ben benieuwd of het werkt, want ik had nu zelfs de tappot ontlucht (had dit nog nooit eerder gedaan). Ik laat wel weten of het gelukt is.
 

Scallie

  • #4
:oops:

Blijkt dat ik nog niet voldoende ontlucht had. Heb nu extra lang het ontluchtingsventiel open laten staan en na een tijdje kwam er toch weer lucht met het water mee. Nu is alles goed ontlucht en heb ik de ketel weer bijgevuld. Verwarming en warmwater werkt weer. Dat zo'n kleinigheidje zo veel problemen tot gevolg kan hebben.

Bedankt voor de reactie.
 

Chathanky

  • #5
Scallie , bedankt voor je terugmelding. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu