ATAG A CV-ketel geeft soms geen warmwater

Kees Bakker

  • #1
Hoi,

We hebben een Atag A (8A525590x) CV-ketel.
Deze geeft sinds enkele weken soms geen warm water als er wel vraag is.
De ketel geeft geen foutcode en alles lijkt in orde.
Pijltjes links staan ook gewoon aan bij symbool warmwater en verwarming.
Warmwater doet het wel als ik de ketel herstart of als ik de verwarming aan zet met de thermostaat.
Druk is ook in orde.
Eco of comfortinstelling voor warmwater maakt geen verschil.
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Marcn88

    • #2
    Ww uitstroom sensor defect of de flowsensor defect
     

    Kees Bakker

    • #3
    Dank je wel. En hoe weet ik dan welke sensor het is en zijn die makkelijk te vervangen (en kon in de documentatie van de ketel geen uitstroomsensor vinden).
     

    Onderhoudtje

    • #4
    Hoi,

    Als je op bladzijde 20 van de installatiehandleiding kijkt, zie je in het schema bij T3 de warmwater uitstroomsensor.

    Ik vermoed zelf dat de flowsensor defect is, als defect is krijg je ook geen foutmeldingen. Hij ziet op dat moment niet dat er stroming is in de koud waterleiding.

    Zoek maar eens met google op 'Atag a serie S4746800'.
     

    Kees Bakker

    • #5
    Dank je wel. Die flowsensor lijkt makkelijk te vervangen. Wel lastig te bereiken voor terugplaatsen borgveer.

    Temperatuursensors lijken goed. ik krijg bij warmwater de volgende waardes:
    A0 aanvoerwatertemperatuur 66 graden
    A1 retourwatertemperatuur 54 graden
    A2 warmatertemperatuur 63 graden (de ingestelde temperatuur)

    Blijf het vreemd vinden dat die af en toe wel aanslaat en daar heb ik nog geen logica in kunnen ontdekken.
     

    Cool

    • #6
    Zit er misschien een verdachte driewegklep in? Die komt na het resetten misschien wel in de goede stand voor warmwater en blijft later 'hangen' waardoor er warmwater komt als er cv gevraagd wordt ?
     

    Kees Bakker

    • #7
    Het was inderdaad de flowsensor. Net vervangen. Goed te doen, alleen borgveer terugplaatsen was wat gepriegel.De oude sensor zag er nog goed uit dus zal wel iets in de electronica gewwest zijn waardoor die af en toe wel en af en toe niet aansloeg.
     
    • Like
    Waarderingen: PixelMarlon

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu