Geelband afwerken

Amsterdamkim

  • #1
Hallo allemaal. Wij stucen onze muren/plafonds met Knauf Geelband. Zelf zegt Knauf ook dat de lichte eindkleur niet eens geverfd hoeft te worden. Aanbrengen en klaar (als dat je smaak is tenminste). Heel handig is het wel en we vinden het mooi. Het probleem is echter dat het dan nog afgeeft, poederig is. Het heeft eigenlijk toch nog een behandeling nodig. Mijn idee was om het met kleurloze verf hechtgrond te rollen, zodat het vaster zit. Iemand hier ervaring mee? Tips? Dank!
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Ik verwacht dat het dan glimmend wordt.
Hechtgrond hoeft natuurlijk normaal niet mooi te zijn.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Geelband is geschikt voor schuurwerk, en niet voor glad stukwerk.het is ook niet poederachtig maar is wat grover van structuur is door het zand wat er doorheen zit.
Als je hierover heen gaat verven of voorstrijken,dan valt de structuur weg en gaat het blinken.
 

Amsterdamkim

  • #4
Hebben we het over dezelfde geelband :denk: We hebben inderdaad geen gladde afwerking, juist grof gelaten met een spons afgewerkt om er structuur in te houden. Hadden we het misschien toch nog moeten schuren? Haal je je hand erlangs, dan kruimelt het dus wat eraf. Andere wanden hebben we overigens wel geschuurd en ook prima kunnen voorstrijken en verven zonder het glimmend resultaat. Was wel veel werk dat we dit keer hoopten te besparen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu