Geelband aanbrengen met een roller?

EA5

 • #1
Kun je een gewone stuc ook met een roller aanbrengen of is dat dan een grote spetter zooi?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #2
Is dat voor hetzelfde buitenmuurtje als je andere topic?
 

EA5

 • #3
Haha ja inderdaad...
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #4
Geelband is niet geschikt voor buiten.
 

EA5

 • #5
En als het een stuc is voor binnen en buiten buiten?
 

EA5

 • #6
Ik heb hier een stuc voor buiten Aguaplast zou ik deze met een roller aan kunnen brengen? Het is maar voor een dunne extralaag om alles glad te messen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #7
Waarom wil je het met een roller aan willen brengen, met een spaan gaat net zo snel
 

EA5

 • #8
Bedankt Peter, maar ik denk met een roller sneller, roller in de stuc-emmer en rollen maar, met een spaan zijn veel meer handelingen vooral om het laatste uit de emmer te krijgen. Ik wil het eens proberen of dit beter of makkelijker gaat maar al het gaat spetteren schiet ik er niets mee op....
 

Sander 1972

 • #9
Als je er haast klus van wil maken, kun je beter een moment zoeken dat wel tijd heb om het goed te doen
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #10
Als het sneller zou gaan, zouden de professionele stukkers het ook wel doen.
Maar die zetten het gewoonmet een spaan op.
Maarja je moet doen wat je zelf denk of in je hoofd hebt
 

Nth

 • #11
Met raapbord en plakspaan gaat het veel sneller.
Ik zou een roller alleen aanraden bij stucpasta of finishpasta omdat die verwerkingstijd veel langer is en je met die pasta's maar een dun laagje erop smeert.

Vergeleken met stucpasta/finishpasta is gemixte stuc sneller aan het uitharden, is vaak wat stugger en als je dat gaat rollen moet je dan nog flink afrijen, dat wat je met een plakspaan al voor een groot deel gedaan zou hebben.

Als je weinig ervaring hebt met stuc is het handig om het met zn 2en te doen. Eerst samen snel smeren dan gaat 1 aan de slag met de afreilat terwijl de andere doorsmeert.

Wat je ook kunt doen is dunne latjes (of rijprofielen) gebruiken en dan werken in delen. Je plaatst ong 10cm van de kant een latje (verticaal van vloer tot bovenkant muur) die je vastschroeft aan de muur (ja vastschroeven, niet met dotten gips want dan blijft het gewoon goed vast zitten), en die waterpas maakt door achter het latje uitvulplaatjes te schuiven. Dan doe je hetzelfde aan de andere uiteinde van de muur. Je hebt nu dus een latje links en eentje rechts aan de muur waterpas staan. Dan span je een paar touwtjes (horizontaal) tussen die latjes. Dan zet je om de 1meter (vanaf het begin van de muur) een nieuwe verticale lat die je met behulp van die touwtjes nu kan uitlijnen met de 2 buitenste latjes. Je haalt de touwtjes weg en gaat per compartiment stuc aanbrengen en direct afrijen (met een rijlat van 1meter dan) tussen die latjes. Als je een compartiment gedaan hebt schroef je een latje eruit en vul je telkens die resterende gleuf op en strijk met een plakspaan gelijk aan de rest van de muur.
Als de hele muur gedaan is is het wachten om te gaan sponsen en messen.
Dit is een truckje om toch nog vrij rechte muren te stucen voor onervaren stucers.

Op deze manier kan je ook meerdere keren een kleinere gipskuip mengen tussendoor ipv direct een hele bak waar je dan weer stress van krijgt om het te verwerken.

En je kunt ook een rijlat nemen van bv 1,5 meter en de afstand van de latjes daarop afstemmen natuurlijk.
 
Laatst bewerkt:
 • Like
Waarderingen: EA5

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu