Geberit aansluiten lijmmof of manchetmof

Joco

 • #1
kan ik op deze lijmmof een geberit hangtoilet aansluiten (zwarte pijl) of is een manchetmof op die plek beter.
ik zag dat er standaard een pp steekmof werd bijgeleverd, maar dat kan je niet lijmen.

verder vroeg ik mij af of het zo goed is aangesloten op de plauwe pijl komt 1meter verderop een verhoogde douchebak en de rode pijl is voor de ontspanningsleiding.
Het afschot van de buizen is ongeveer 12mm/m

Capture.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Dimkal

  • #2
  Nee gaat niet goed zo. Bovenstrooms van een closet aansluiting mag niets anders komen dan een wandcloset. De diameter van de ontspanningsleiding moet dezelfde diameter hebben als het wandcloset. Verder dient de aansluiting bij een overgang naar een andere diameter aan de bovenzijde door te lopen die zit nu verkeerd om. (Denk in luchtstromen die geen blokkades mogen tegen komen in beide richtingen). Verder is een metalstud wand niet stevig genoeg om een inbouwframe tegen aan te monteren. De steekmoffen van PE kun je inderdaad niet lijmen maar zijn prima om de overgang van 90mm naar 110mm aansluiting te maken.
   

  Joco

  • #3
  ah, oke bedankt voor de info. Dus een douche achter het toilet kan sowieso niet?
  dan ga ik de indeling omgooien.

  En het inbouwframe dacht ik tussen een houtskeletbouwframe te plaatsen die tussen vloer en plafond loopt en en hem dan aan de zijkant vast te schroeven in het frame
   

  Dimkal

  • #4
  Tenzij je links van je closet ook een ontspanningsleiding hebt of maakt dan zou het wel nog kunnen. Een dubbele ontspanning zeg maar.

  Daarnaast zou je het als je voldoende ruimte hebt het kunnen maken zoals bijgaande afbeelding.

  1599927154362.jpg
   

  Joco

  • #5
  ik ga voor de tweede optie. ik versleep dan de leiding onder de vloer door en sluit hem 1 verdieping lager aan. Dank voor de info!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu