Geaarde kraan met water onder spanning

Jojo22

  • #41
@XanderH 'De elektra die reeds bestond en enkel uitgebreid is moet hoe dan ook geaard worden', dat is wat je eigenlijk zegt. Ik ben oprecht benieuwd wat je dan tegen de massa vlak-naoorlogse woningbezitters zegt die al hun hele leven in woningen wonen waar geen enkele stopcontact geaard is? Allemaal verkeerd bezig..?

Betreft niet aansluiten op de kraan of leiding, begrijp ik dan niet waarom @Gerrit B een aardklem voor buis voorstelde, snapt hij het dan ook niet? Ik ben er sowieso niet in thuis dus ik vraag het maar gewoon.
 
Laatst bewerkt:

Jojo22

  • #42
@XanderH Betreft de accu als opvang voor de aardkabel, jij stuurde een humoristisch plaatje hierover, zo ook was mijn reactie, waarbij ik aangeef het een 'idee' is en met 'idee' bedoel ik er een om te ontwikkelen, te testen en op de markt te brengen..
 

Jojo22

  • #43
@Vonken_trekker Ik heb de indruk dat er over een hoop dingen heen gelezen wordt, zoals dat de elektricien nog voor de loodgieter kwam en zo geen zich had op wat er achter de aardklem gebeurde. Verder waren ze met zijn tweeën, gecertificeerd en zelfs werkzaam voor het gemeentehuis waar ik woon. Ik doe verder geen uitspraken dit is wat het is.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #44
Jojo22 schreef:
'De elektra die reeds bestond en enkel uitgebreid is moet hoe dan ook geaard worden', dat is wat je eigenlijk zegt. Ik ben oprecht benieuwd wat je dan tegen de massa vlak-naoorlogse woningbezitters die al hun hele leven in woningen wonen waar geen enkele stopcontact geaard is? Allemaal verkeerd bezig..?
Nee dat zeg ik toch nergens??? Ik zeg alleen dat de manier waarop het nu is geaard niet deugt. Als je me woorden in de mond gaat leggen ben ik wel klaar met dit topic.

Ik heb geen idee of de installatie geaard moet zijn. Als het een nieuwe installatie(deel) is wel, want dan moet het aan huidige normen voldoen. Een bestaande installatie mag je wijzigen of uitbreiden volgens de normen die geldig waren ten tijde van aanleg. Ook die normen schrijven in bepaalde ruimten, in bepaalde situaties of bij het gebruik van bepaalde toestellen geaarde contactdozen voor trouwens.

Maar op het moment dat je geaarde contactdozen plaatst, dan moeten ze ook gewoon deugdelijk met aarde zijn verbonden. Ook dat staat in die oude / bestaande normen.

Jojo22 schreef:
Betreft niet aansluiten op de kraan of leiding, begrijp ik dan niet waarom @Gerrit B een aardklem voor buis voorstelde
Die gebruik je om een buis te aarden / vereffenen, dus om de buis te verbinden met aarde.

Dat is dus iets heel anders dan die buis gebruiken als aarde, oftewel de elektrische installatie met aarde te verbinden via de buis. Dit laatste mag niet.
 
Laatst bewerkt:

Jojo22

  • #45
@XanderH
"Een bestaande installatie mag je wijzigen of uitbreiden volgens de normen die geldig waren ten tijde van aanleg"

Hier is nu sprake van, hierom begrijp en begreep ik je eerdere opmerking niet:
"De juiste oplossing wil je blijkbaar niet aan"
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #46
Aan welke norm voldoet het nu dan volgens jou?

Heb je nu geen contactdozen voorzien van randaardecontact welke niet (goed) met aarde zijn verbonden?

De aarding in die andere ruimte lijkt niet in orde, maar die zat er dus al wel en ik vermoed niet zonder reden.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Jojo22

  • #47
@XanderH Ik zal het nog een keer voor iedereen letterlijk voor de derde keer herhalen:

IK GA DE AARDKABEL DIE AAN DE KRAAN VERBONDEN IS VERWIJDEREN, EN OOK DE AANSLUITING OP DE AARDKABEL IN DE HAL. IK HEB DAAR GEEN MOEITE MEE.

Ik neem aan dat wij het er dan over eens zijn dat het uitgebreide netwerk zoals eerder omschreven en nog eens bevestigd daarmee niet geaard is?!?

Er kan daarmee geen sprake zijn van een slecht geaard systeem (wat mij hier verweten wordt) het is simpelweg niet geaard zoals hetgeen waarop het aangesloten is.

Betreft de aarding in de andere ruimte daar kan ik nog geen enkele uitspraak over doen, en heb dat ook niet gedaan, daar moet gewoonweg nog (door iemand) naar gekeken worden.

Ook daar heb ik geen moeite mee. :hup be:
 
Laatst bewerkt:

XanderH

Specialist Elektra
  • #48
Waarom is er moeite gedaan om de uitbreiding met aarde te verbinden? Ik kan daar maar één reden voor verzinnen en dat is dat er geaarde componenten zijn toegepast, zoals contactdozen met randaardecontact. Dat mag dus niet als het niet goed met aarde wordt verbonden.

Mogelijk zou je het dan conform oude normen kunnen krijgen door ongeaarde contactdozen te plaatsen. Let op: mogelijk. Dat ligt ook in oude normen aan het soort ruimte, het feit of er 30mA aardlekbeveiliging is toegepast en aan het soort toestellen wat je aansluit. Bijvoorbeeld een CV-ketel, boiler of wasmachine ongeaard aansluiten is in iedere norm niet toegestaan.

Volgens mij schrijf je nu voor het eerst dat je naar de aarding in die andere ruimte wilt laten kijken. Ik kan daar trouwens ook lastig uitspraken over doen, ik baseer me puur op het feit dat er schijnbaar een verbinding is tussen de aardgeleider in deze ruimte en je kraan en dat je spanning op de kraan voelt.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #49
Betekent je :hup be: trouwens dat dit alles zich in België afspeelt?

Daar zijn natuurlijk weer hele andere normen dan in Nederland (waar we op klusidee.nl toch wel op focussen).
 

Jojo22

  • #50
@XanderH Ik stel mij zo voor dat de heren dat hebben geaard ervan uitgaande dat zij dat via een ander netwerk zouden aarden (de hal). Het bestaand systeem bestond uit 1 niet geaarde stopcontact en 1 niet geaarde lichtpunt. Ik heb hier zelf dus geen enkele vraag meer over.

Welke apparaten wel niet geaard moeten/mogen worden is inderdaad iets waar ik mij in moet verdiepen, enige wat er nu op aangesloten is, is een laptop en wat (niet geaarde) lichtpunten. Vanuit veiligheid begrijp ik dat ik bij het verkopen van het huis moet aangeven dat de zolder stopcontacten niet (werkelijk) geaard zijn, mocht ik ze niet aarden.

Je zegt dat ik voor het eerst zeg iemand naar de aarding van de andere ruimte te laten kijken maar jij bracht dit probleem en discussie op waarbij ik nooit iets anders heb gezegd (dat ik dat zogenaamd niet zou willen of iets in die trant)

Wacht zitten er Belgen op deze website?? :shock: niet gezien dat ie er was, moet dus deze zijn :hup:
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #51
Slotje dan maar?
 
  • Like
Waarderingen: robdeb

Bademutze

  • #52
Ik vrees dat de meeste mensen zich niet realiseren dat er gemiddeld nog 30 doden per jaar vallen met ongevallen met elctriciteit, er daar zitten dus ook aardingsprobleem gevallen bij,better safe then sorry.
 

Jojo22

  • #53
@Bademutze ik vrees dat je met zulke belerende doch misplaatste en totaal inhoudloze commentaren niemand helpt of hebt geholpen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #54
Er is een poging gedaan om je uit te leggen wat het gevaar is van onjuist geaarde installatie, en hoe dit aangelegd zou moeten zijn. Het is aan jou om de adviezen wel of niet op te volgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu