Gat in betonvloer rond 30 cm repareren,

BRAVA76

  • #1
Hallo

Ik heb mijn open haard weggesloopt en er bleef toen een behoorlijk groot gat in mn plafond achter,
afmetingen zijn rond 30 en 18 cm diep.
Is het nodig hier wat bewapening in te doen alvorens het dicht te maken,en met wat voor product kan ik dit het beste doen?
tevens heb ik een van de 2 doorgeboorde electra leidingen weer in gebruik genomen, de bekabeling steekt dus recht over, beide ingangen heb ik dichtgekit maar moet ik de kabels zelf nog inpakken tegen t beton?

alle tips zijn welkom
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Wapening kan, maar is niet heel erg nodig. Zorg vooral dat het beton rondom goed is schoongemaakt. Brand het aan, of bevochtig het voor het storten. Verdicht het nieuwe beton goed. Eronder doe je een plankje met een balk tot op de vloer.

Je kan het gewoon met een zak beton doen. Zelf met (niet teveel) water aanmaken. Het laatste laagje met zandcement afsmeren levert een mooier resultaat op, maar als het afgewerkt wordt dan maakt dit niet veel uit.

Je hebt de beschadigingen van de electrabuizen dus niet gerepareerd voordat je ze in gebruik hebt genomen? Heel onverstandig. De buis moet doorlopen zonder onderbreking, anders kan je later nooit nieuwe draden trekken. En electradraden mogen niet zonder buis.

Je kan dit repareren door de kit te verwijderen en een iets grotere buis overheen te schuiven aan beide kanten als reparatiemof.
 

BRAVA76

  • #3
IJkenhout, bedankt voor de tips zover, ik denk dat ik er een eind mee op weg kom.

Zijn die reparatie moffen ook verkrijgbaar die erin schuiven? anders zou ik een stukje leiding moeten uithakken want die zit nog in het beton.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Alles wat je in de buis stopt hindert bij het trekken van de nieuwe draden. Dus een reparatie om de buis maken.
 

Kacheltje

  • #5
Voor 5/8 buis kun je van 1/2 duim buis sokken maken die geheel over de buis schuiven.
Deze zitten wel wat ruimer dus zou ik ze aftapen om te voorkomen dat er wat vocht van het beton in loopt.

Je moet wel wat buis vrijmaken in de vloer om de gemaakte sok erover te schuiven. Een goed passend stukje nieuwe 5/8 buis plaats je er tussen, daar schuif je de sokken eerst geheel overheen. Als alles goed aansluit kun je later zonder problemen nieuw draad trekken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu