Gat geboord in verwarmingsleiding onder/in de vloer

Friso

  • #1
Wij hebben een woning van 4 jaar oud. De plastic verwarmingsbuizen zijn oa in de vloer gelegd/gefreesd. I.v.m. een nieuwe laminaat vloer moest ik een strip op de grond monteren. Toen ik in de vloer aan het boren was heb ik met een 5 mm boor zo'n buis geraakt.

Nu lekt deze waardoor de druk in de ketel (snel) afneemt. Ik heb nu alles afgesloten en vooralsnog het water uit de leidingen laten lopen. Maar hoe kan ik dat gat het beste dichten? Moet de beton vloer opengebroken worden? (liever niet)

Of kan er in in het gat gespoten worden of in de buis gespoten worden waardoor de buis gerepareerd kan worden? Het is voor mij (eventueel) wel mogelijk te achterhalen welke buis het is. Ik kan bij het verdeelpunt alle buizen loshalen en bij bij elke radiator ook om te kijken of dat de betreffende lekke buis is.

Wij kunnen er dan bijv. water in doen en kijken of het op die buis lekt. Of is er een andere/betere manier om het gat te dichten?

Of moet de vloer opengebroken worden?
 

Pepjo

  • #2
Er zit vrees ik niets anders op dan de vloer open te breken :cry:
Je hebt namelijk een druk van zo'n 1,5 bar op je systeem en dat laat zich slecht dichten door een kit o.i.d.

Vloer open, stuk ertussenuit halen en weer aanhelen is denk ik de enige optie.
Misschien hebben de CV-wizards nog een state-of-the-art nieuwe oplossing ?
 

Pepjo

  • #3
Ontvangen via PB:

Bedankt voor je reactie op bovenstaand onderwerp. Ik was er al bang voor dat ik de vloer moest gaan openbikken. Ik wacht nog even af of iemand nog iets weet en anders ga ik bikken.

Dit is eigenlijk niet de bedoeling, zo ontneem je mensen met meer inzicht dan ik de mogelijkheid om een duit in het zakje te doen. Wacht minimaal tot vanavond een uur of tien, misschien heeft iemand een helder idee.
 

Dingena

  • #4
Wij hebben een paar jaar geleden hetzelfde meegemaakt.
De aannemer had de plek notabene aangegeven dat we daar mochten boren...tja toen stond de badkamer blank.

Gelukkig stuurde de aannemer dezelfde dag nog iemand langs, en hetgeen Pepjo beschrijft is toen gebeurd. Tot nu toe (4 jaar later) geen problemen meer mee gehad.

Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het op een andere manier goed gerepareerd kan worden. Maar goed de heren experts zijn aan het werk en misschien heeft een van hun vanavond een ander idee?
 

Mischiendit

  • #5
Als je een kruipruimte onder je vloer hebt kun je ook nog deze groep afsluiten en nieuwe slangen onder je vloer doorhalen, moet je wel gaten bij je radiator en verdeler boren, veel werk maar ook dit kan.
 

Friso

  • #6
:D Ik heb het gat net laten repareren.

Het bleek toch een koperen aanvoer leiding van 2,2 cm te zijn en niet een plastic leiding. Ik heb zelf de vloer opengebikt. Een rechthoek gebikt van 15 bij 40 cm en een knelkoppeling geplaatst.

Het is gelukkig nu weer warm in huis. Iedereen bedankt voor het commentaar.
 

Pepjo

  • #7
Gefeliciteerd, het gaat weer kouder worden, hoorde ik net. :D
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Feli maar.....

Knelkoppelingen kan je beter niet wegstoppen in een vloer.
 

Friso

  • #9
Als ik geen knelkoppeling moet plaatsen (wat ik al gedaan heb) wat zou ik dan moeten plaatsen onder de vloer (die ik straks weer dicht smeer met cement)?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #10
Een soldeerlas en dan alles goed aftapen met PVC-tape.
Cement vreet koper aan.
 

Renier

  • #11
Het is helemaal geen proleem om een knelkoppeling in de vloer te maken.
wel goed vast aandraaien. De leiding in de vloer zit waarschijnlijk een mantel om en het is dan verstandig om te zorgen dat de leiding nog vrij kan bewegen dus wat isolatie eromheen doen en dan afsmeren.

Je had het ook gewoon aan de buitenkant dicht kunnnen laten solderen met tin zilver soldeer.

De loodgieter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu