Gaskachel gaat niet meer aan

GeorgetteS

  • #1
Hallo allemaal,

ok heb een gaskachel in de woonkamer staan. Dit is een losstaande kachel in de vorm van een cilinder met een luchtafvoer aan de achterkant. De kachel heeft het vorige winter prima gedaan. Heel de zomer heb ik hem uit gehad en het gas er ook af gehad. Vorige week stak ik hem aan door de knop zo'n 15 seconden ingedrukt te houden. Ik wist niet dat dat zo moest dus dat was nog even geklunger om daar achter te komen. Hij heeft het toen die avond gedaan. De volgende dag was de waakvlam echter weer uit en nu krijg ik hem helemaal niet meer aan. De ik heb de knop vandaag denk ik wel 2 minuten vast gehouden maar als ik hem dan weer loslaat of ik draai eraan gaat de waakvlam weer gewoon uit.
Kan dit ermee te maken hebben dat ik de gasleiding heel de zomer dicht heb gehad bij de kachel of is er gewoon wat kapot gegaan?

Ik zou jullie tips erg op prijs stellen want dit valt buiten mijn huurcontract :? en ik wil niet iemand voor niets laten komen.

Alvast bedankt voor het meedenken!

Georgette
 

Spekman

  • #2
In de waakvlam zit een thermokoppel.
Controleer of de waakvlam goed is en of de thermokoppel goed in de vlam zit.

De waakvlam brander is vervuild of niet goed afgesteld, waardoor slechte waakvlam.

Het thermokoppel is vervuild of defect.

De boel dus even controleren of reinigen. Gaskachel heeft onderhoud nodig, gebeurt dit ook regelmatig?
 

GeorgetteS

  • #3
Hartelijk bedankt voor de snelle reactie.
Ik heb de boel van binnen even open gemaakt en schoongemaakt. Er zat een soort staafje naast de waakvlam waarvan ik denk dat dat was wat jij bedoelde met die thermokoppel. Deze zat niet helemaal goed in het vlammetje. Toen ik hem schoon had gemaakt kwam het vlammetje verder en bleef hij inderdaad aan.
Binnenkort inderdaad wel iemand bellen voor onderhoud want ik woon hier nu 10 maanden er er is nog niemand bij komen kijken, maar is wel zo veilig.

Bedankt in ieder geval!

Groetjes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu