Garagevloer ophogen: Beton of Zandcement?

2rechterhanden

  • #1
Graag dringend jullie mening:

M'n garagevloer (5x7mtr) loopt op de 7mtr lengte schuin af, zo`n 13cm verschil. Op het hoogste punt wil ik 3cm omhoog en op het laagste dus 16cm.
Er komen 2 auto's op te staan. De huidige betonvloer is 12cm dik.
Ik kan de vloer zelf storten (beton) óf ik ga in op een offerte van 660eu (zandcement, vloeistofdicht afgepleisterd) door een vakman.
Ik leg in beide gevallen wapening.

1-Wat is het grote verschil tussen beton en zandcement?
2-Is de zandcement-optie aan te raden?

bedankt alvast voor jullie reactie!
 

BeeTeeWee

  • #2
Beton is nog stukken harder dan zandcement, maar ook door die laatste vloer zakken je auto's vast niet heen, zeker niet als er ook al 12 cm betonvloer onder ligt en er nog een aanvullende wapening (betonijzermatten?) wordt gebruikt.

Gemiddeld moet je dus 3 + 16 / 2 = 9,5 cm omhoog over 7 x 5 = 35M2. Je moet dus 3,33 kubieke meter beton of zandcement aanmaken. Daar sta je met je betonmolentje toch wel even op te draaien hoor. Zelfs als je 80 liter per keer aanmaakt (de inhoud van een normale kruiwagen) moet je minstens zo'n 42 molens draaien. Op zich wel te doen hoor, maar je kunt niet de volgende dag verder gaan, de vloer moet ineens worden gestort.

Ik zou eens informeren of je niet bij een betoncentrale goedkoper uit bent. Dan zou ik beton kant en klaar laten komen. Laarzen aan, afreien en klaar is Kees. Scheelt je een hele hoop gesleep met zakken, zand, grind en de kosten van de fysiotherapeut.
 

Droid

  • #3
Je zal de beton ook moeten vlinderen om net zo'n strak oppervlak te krijgen als wanneer je een zandcementvloer erin smeert.

En waarom moet de zandcementvloer er in één dag in? Wordt wel vaker in meerdere fasen gedaan (als de oppervlakte heeeel groot is), dus ik zie niet waarom dat niet zou kunnen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu