Gaatjes en spleten in voegen badkamertegels

Goedemiddag,

Afgelopen maand is de badkamer betegeld en gevoegd door een tegelzetter. Nu kom ik op enkele plekken wat spleten en gaatjes in het voegwerk tegen, kan dit kwaad? En hoe is dit het best op te lossen? Gewoon de gaatjes vullen met hetzelfde voegmiddel? Of wordt dit lelijk.

zie onderstaand enkele fotos, alvast bedankt.

IMG_0349.jpeg
IMG_0348.jpeg
IMG_0347.jpeg
 
Dit is gewoon slecht gevoegd. Heel slecht gevoegd.

De tegelzetter terug laten komen en het door hem op laten lossen. De gaatjes zullen bijgewerkt moeten worden met hetzelfde
voegmiddel.
 
  • Like
Waarderingen: H2Niek
Vooral bij de gleufjes zit volgens mij te weinig voegmiddel in de voegen.
Waarschijnlijk niet alleen op de plek van de gleufjes.

Alle voegen eruit en opnieuw voegen gaat misschien ook iets te ver.
 
Ik snap echt niet hoe dit kan. Zelfs ik als amateur die nog maar 2 x gevoegd heeft kan dit beter: het voegsel diagonaal in de voegen smeren, iets aan laten drogen en diagonaal afsponsen met een vochtige (dus geen natte) spons.

Is er ook in de douche en naast / bij het bad gevoegd? Dan zou ik toch graag willen dat de voegen daar opnieuw gedaan worden. Je wilt niet dat daar ergens lekkage via een slechte voeg kan ontstaan. Een nieuw dun laagje er over smeren is alleen cosmetisch. Dat wordt nooit 1 geheel met de al bestaande voegen.
 
De foto’s zijn van de tegels in de douche cabine.. achter de tegels heb ik de muur wel ingesmeerd met eurocol.

Ik ben een leek in tegelen maar is al het voegwerk eruit echt nodig?
 
In een douche en rondom je bad wil je geen lekkage hebben naar achter je tegelwerk. Ook niet als het daar behandeld is met een coating. Die coating is voor nood, niet als permanente waterdichting omdat het voegwerk slecht (open) is.

Stel er komt nu water achter de tegels, waar komt dit dan terecht? Het loopt / trekt tussen de tegels en de coating naar beneden totdat het daar alsnog voor een lekkage zorgt.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
8
Weergaven
2K
Badkamer, waterleiding en afvoer
Mira1st
Reacties
6
Weergaven
3K
  • Gesloten
Reacties
5
Weergaven
4K

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu