Gaatje in ketel waterpomp

Luc

  • #1
Nu heb ik daarjuist de vraag gekregen of een gaatje in de galvanise ketel van de waterpomp te repareren is. Dichtlassen vind ik wat gevaarlijk. Ik heb geen idee van de dikte van het materiaal rond het gaatje . Het gaatje is er niet voor niets in gekomen. Heeft er iemand een idee hoe het wel zou kunnen ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Met koper lassen.
 

Luc

  • #3
Iemand (niet ik dus) gaat er een doekje met polyester over aanbrengen. Dit maakt volgens mij toch een redelijke kans op slagen. Niet?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik ben bang van niet, polyester zou wel kunnen aan de drukkant maar niet aan de buitenkant.

Met goed schoonmaken, dus helemaal blank, van het ijzer is het misschien mogelijk er een plaatje koper op te solderen, gebruik als vloeimiddel het oude S39.
 

Luc

  • #5
Ik ga het opvolgen en weet te zeggen of het gelukt is. Ikzelf ben bang dat als ik de galvanizè moet verwijderen dat ik dan door de ketel zit. Dus iemand had het voorstel van het polyester doekje tegen de eigenaar van de tank gedaan en nu wacht ik in spanning af.
 

Pigion

  • #6
Het lassen van gegalvaniseerd materiaal is moeilijk. Misschien is met koper lassen (eigenlijk met messing hard-solderen) mogelijk. Ik heb daar geen ervaring mee. Kan je de ketel afnemen of het geheel naar een lasser brengen?

Waar zit dat gaatje, op de gronten of op het cilindrisch deel?

Plakken zal misschien lukken, echter beter epoxy gebruiken, hecht beter.
Eigenlijk moet je de ketel in een band van epoxy zetten.

Pigion
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu