Fundering voor penant 200cm hoog

Melvin3012

  • #1
Beste klussers,
ik wil graag twee penanten metselen van 54x54x200cm hoog waartussen twee openslaande poortdeuren (elk 150cm lang) van douglashout komen te hangen met een hoogte van 180cm.

Ik zit alleen te twijfelen over de groote van de fundering, ik heb nu een gat gegraven van 70x70cm en 60cm diep. Op deze diepte zit ik op vaste grond.

Nu is mijn vraag als dit gat vol stort met beton(gewapend) of dit genoeg zal zijn? De penanten zullen naderhand ook vol gegoten worden met beton. Kan iemand mij vertellen of dit genoeg zal zijn of dat er wellicht betere ideeën zijn?

Alvast bedankt! (Foto bijgevoegd van soort penanten)

ACA2EC48-7C35-449E-8C45-C4A80130A3D5.png
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik zou over de volle breedte een betonnen balk maken, en de wapening op de uiteinden omhoog laten steken en in de penanten opnemen (of deze zelfs volstorten na het metselen).
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
zoals walker aangeeft de fundering over de volle lengte maken van de 2 deuren zodat de fundering voor de poorten 1 geheel is, dit viorkomt dat de penanten langzaam naar elkaar toe kunnen gaan zakken.
ook is het raadzaam om vanuit de fundering de wapening door te zetten in je penanten met bijvoorbeeld een korf van 25x25 rond 8 en deze nadien af te storten.
houd meteen eventueel rekening met elektra voor een eventuele motor of verlichting
 

Melvin3012

  • #4
Bedankt voor de reacties!
Ik zal dan gaan voor een fundering over de gehele lengte, Zou een betonplaat van 20a30 cm dik met wapening welke ook uitkomt uit beide pilaren genoeg zijn?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu