Moeilijk te zeggen. Wordt er niet iets over gezegd in de handleiding van de leverancier/fabrikant van de ovens?
Met een extra toevoeging maak je de stuclaag wel extra waterdicht, maar het wordt, denk ik, ook weer moeilijker om het water er uit te laten.
Een goed aangebrachte laag zand-cement stuc of een stuc voor buiten is van zichzelf al redelijk waterdicht, dus ik zie de noodzaak van extra toevoegingen niet zo.
Als je wat extra's wil doen aan de waterdichtheid kan je m.i. het beste kijken naar een coating, die je er naderhand op doet. Iets dat waterafstotend is, maar wel dampopen, bijvoorbeeld een hydrofobeermiddel.
Met name voor de koepel. Na een vochtige periode zit er toch veel waterdamp in. Bij snelle opwarming wil die damp er ook snel uit. Een dampdichte laag verhindert dat.
Je kan dat natuurlijk wel een beetje sturen door de oven langzaam op te warmen.
Verder zou ik de oven na het zomerseizoen bij nog droog weer afdekken tegen direct regenwater, maar wel ventilerend. Dan kan die droog de winter doorbrengen. Daarmee voorkom je ook eventuele vorstschade.