Fundering penant of pilaar schutting

Hjvnoort

  • #1
Hallo,

Ik wil de tuinmuur met penanten zoals op de foto ongeveer 20 meter doortrekken. Dit eerste stukje stond er al toen ik het huis kocht. De constructie qua fundering kan ik zonder graven niet zien.

Ik wil graag advies over de noodzakelijke fundering. De hoogte is ongeveer 180cm. De ondergrond is zwarte grond die er al 20 jaar ligt. Vanaf ongeveer 120cm meter diep ligt er zandgrond.

Hoe breed en hoe diep moet de fundering worden en wat voor bewapening moet er in?

Op dit forum heb ik al wel gevonden dat er een bewapeningsnet in moet alsmede een stalen staander die in de fundering zit en midden in door de kolom kom te lopen.


 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Gewoon even een stukje open graven in het verlengde van de muur om de afmeting en diepte van de huidige fundering te zien. Dat neem je over, want is gebleken te werken.

Het zal vast een strook zijn van pakweg 50cm breed en 15cm hoog op 60cm diepte. Wapening doe je er een net in van Ø8-150. Op 3cm vanaf de onderkant.
 

Hjvnoort

  • #3
Ga ik doen.

Moet er ook nog bewapening vanuit de fundering door de kolom heen?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Normaal is alleen (het omtrek) metselen voldoende. Beton erin storten vergroot het gewicht enorm en is niet echt nodig. Tenzij je er een zware poort aan gaat hangen oid.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu