Fundering overkapping - betonpoeren, schroeffundering, bestaande palen

Jacob J

  • #1
1 / 1
Wij hebben afgelopen winter de sleutel gekregen van onze nieuwbouw woning. Nu het binnen allemaal redelijk op orde is zijn we van plan onze aandacht naar de tuin te verplaatsen.

Aangezien de standaard oppervlakte van de woning groot genoeg voor ons is hebben we destijds ervoor gekozen om geen uitbouw te laten plaatsen maar wel alvast te laten onderheien omdat we het idee hadden om een aluminium/glazen tuinkamer aan de achter gevel te installleren.
We hebben hier destijds verder niet veel over nagedacht aangezien we ook niet veel tijd hadden om onze keuzes door te geven.

Nu zijn de palen op ongeveer 2,40 meter vanaf de achtergevel geslagen.
Na wat meten etc. Denken we dat 2,40 meter misschien net iets te krap is en zouden we liever voor een diepte van 3 meter gaan met een breedte van ongeveer 6 meter.

De leveranciers van overkappingen met glazen schuifwanden bieden verschillende manieren van funderen aan. Sommige zeggen dat betonpoeren volstaan, sommigen zeggen dat een schroeffundering noodzakelijk is omdat we in een veengebied zitten.
Ik vroeg me af of het mogelijk op een of andere manier toch gebruik te maken van de palen die al geslagen zijn op 2,4 meter voor de fundering?

Ik heb hier verder geen ervaring mee en ben op zoek naar goede tips hoe dit op te lossen, waar aan te denken etc.

Ik overweeg ook evt om de overkapping zelf te monteren aangezien dat verder niet heel ingewikkeld lijkt. Iemand hier ervaring mee?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Ja.
Vloer laten uitkragen over de palen.
 
  • Like
Waarderingen: Jacob J

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #3
En geen betonpoeren gebruiken op veengrond.
 
  • Like
Waarderingen: Jacob J

Jacob J

  • #4
Heel erg bedankt voor jullie reactie.

Even voor de duidelijkheid en aangezien ik een complete leek ben op het gebied van funderingen - als je zegt uitkragen over de palen betekend dit dan een betonnen vloertje storten met wat wapening erin over de palen?

Betonpoeren hebben dus grote kans op verzakken? Ik zag.dat ze ook te krijgen zijn die achteraf nog bij te stellen zijn dmv schroefdraad of is dit sowieso het risico niet waard?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
"wat wapening" is te weinig. Je zult de bovenkant van de paalfundering moeten verzwaren met flinke wapening en extra beton, anders breekt de vloer af.
 
  • Like
Waarderingen: Jacob J

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Door een constructeur laten uitwerken.
De bepaald de vloerdikte en de bijbehorende wapening.
 
  • Like
Waarderingen: Jacob J

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu