Betonpoer tbv overkapping aan bestaande fundering

WalterK

  • #1
Bij mijn schuur, gefundeerd op palen met daarop een betonplaat en daarop std schuur wil ik een overkapping maken. Ik heb al een gat gegraven en de grond onder de schuur is al wat weggezakt omdat die op palen is gefundeerd en de viorbelasting nog is gezet onder de schuur (bij bouw ca 12 jaar geleden hebben ze 1-2 m zandophoging (voorbelasting) op oud weiland gemaakt, er ligt nu nog zo’n halve meter).
Het maken van een poer op tegel naast de schuur is daarom geen goed idee want dan ben ik heel veel beton onder de betonplaat aan het storten.
Nu vraag ik me alleen af hoe ik het beste nieuwe poeren aan de bestaande fundering zou kunnen maken? Die poeren moeten op de hoeken van de schuur moeten komen. Haarspelden inboren rondom en kistje met beton erom? Of vastbouten met hoekprofielen rondom en onderzijde poer oid?
De betonrand is ca 80 cm hoog.
NB: de poer op de foto is een korte en was om wat uit te meten. De poeren die ik wil gebruiken zijn 50/60cm hoog.

image.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoe zwaar wordt de overkapping?
Anders aan de schuur kant aan de bestaande fundering hangen (als die zwaar genoeg is) en aan de andere kant schroeffundering? Dat kan je zelf doen als je de ruimte hebt om de buizen erin te draaien.
 

WalterK

  • #3
Dank voor je snelle reactie. Ik wil een overkapping met 4 palen en schoren, ook voor het zicht. Op zich zakt het maaiveld hier max zo’n 2 mm/jaar dus de palen op afstand van de schuur ga ik wel op staal (betontegel + cement) funderen. Zit alleen te tobben hoe ik zo’n poer met de betonnen fundering moet verbinden. Tips welkom!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu