Bestaande betonfundering sterk genoeg?

Lightthunder

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met het maken van een ontwerp voor een aanbouw overkapping 550x350 van hout, aan een geschakelde garage. Er komen drie staanders 14x14 met de dakliggers aan de andere zijde op de halfsteens buitenmuur van de garage. Afgewerkt met dakbeschot, isolatie en EPDM. Zijwand/achterwand wordt dichtgemaakt en er komt nog een tussenwand in.

Er ligt al een 550x350 betonplak, maar ik heb geen idee of deze gewapend is of wat voor soort betonplak dit is. De vorige bewoners hebben hier een carport (palen met golfplaten, lichtgewicht) gehad.
Aan de zijkanten uitgegraven is deze 8-10 cm dik op een zandbed vol met grind.

Weten jullie wat voor "vloer" dit is? Is dit sterk genoeg om mijn staanders met verstelbare paalhouders op te monteren of gaat dit scheuren onder het gewicht?

PXL_20230525_110703826.jpg
PXL_20230525_110342758.jpg
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als dit niet gewapend is en 8-10 cm dik verbaast het me zeer dat dit niet gescheurd is wanneer je daar met auto's over rijdt (carport). Voor een oprit gebruik je al gauw minimaal 15 cm dik en gewapend.
 

Lightthunder

  • #3
Er zit een gemetselde zinkput onder voor HWA garage. Vanuit de deksel van de zinkput tot aan de rand loopt een dunne scheur, voor de rest wat kleine scheurtjes. Is dat een teken dat er geen wapening in zit dan?

Vandaar ook de vraag, zou deze 8-10 cm sterk genoeg zijn om drie staanders op de rand te zetten?

Een alternatief zou zijn om drie happen uit te boren en daar poeren 50cm in de grond te zetten. Ding is.. als het niet hoeft, zou het zonde zijn van de tijd en kosten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu