Gedeeltelijk verwijderen fundering?

Onhandige.harrie

  • #1
In onze tuin staat een muur. Deze is op de erfgrens geplaatst en is zo’n 10 meter lang. Daarvoor staat een andere muur, ooit deel van een volière. Die volière is inmiddels afgebroken, maar deze muur zit vast aan de muur op de erfgrens en kan dus niet worden afgebroken. Die muur is zo’n 8 meter lang.

Nu komt er een net over onze tuin om de katten in de tuin te houden. Degene die het net plaatst durft deze niet aan de muur vast te maken in verband met trekkracht als er sneeuw op ligt.
Ons idee is om een constructie van houten palen voor deze muur te plaatsen en te scharen in de grond. De palen worden met dwarsliggers aan elkaar verbonden.

Nu stuiten we op sommige plekken op fundering van de muur… We willen deze fundering gedeeltelijk verwijderen, 4 keer een stuk van 15 centimeter breed en ongeveer 13/15 centimeter diep. Ik heb een foto bijgevoegd van het gaat waar we de dikste fundering hebben aangetroffen.
Wat is wijsheid? We zijn bang dat de fundering instabiel wordt, maar moeten dicht bij de muur komen omdat anders de katten er nog achterlangs kunnen komen.

DE143335-CA78-47BE-A8C8-943E6E49C076.jpeg
 

Sander 1972

  • #2
Een schutting is 180 tot 2 meter.

Je gaat net over je tuin hangen, die gaat door hangen. Of je legt een balk laag als overspanning of je buren het fraai vinden?
Ik vraag het me af of het zinvol is dit zo te maken.

Je kan beter een beugel in een aantal graden op de muur maken met een lengte van 40 cm of nog korter.
En daar je net aan vast maken.

Wat heb je voor katten brits?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu