Fundering flagstone terras en tuinhuis

Danielsn116

  • #1
Ik heb een nieuwbouwwoning gekocht die binnenkort opgeleverd wordt. Ik heb 2 vragen over de tuin waar ik maar geen duidelijk antwoord op krijg.

1) Ik ga een flagstone terras(30m2) aanleggen. Wat is nu de beste fundering hiervoor? De meeste adviseren een laag witzand van 25cm. Maar wat hierop moet komen hoor ik veel verschillende dingen over. De eene zegt een laag zand/cement, de andere zegt mortel met daarin betonijzer en een derde zegt beton met vezels en flagstones erop lijmen. Ik zie dus door de bomen het bos niet meer en weet niet wat nu het beste is. We willen graag de flagstones zelf gaan leggen dus het zou mooi zijn als de fundering ook in delen gelegd kan worden zodat we ieder weekend een aantal m2 aan kunnen leggen.

2) We gaan ook een tuinhuisje plaatsen van 2,5 * 3,5m. Bij dit tuinhuisje wordt het onderste gedeelte opgemetseld ongeveer 3 of 4 stenen hoog. Ik wil graag de vloer isoleren met tempex. Wat is hiervoor de beste fundering? En is het mogelijk om dezelfde fundering te gebruiken als voor het flagstone terras?

Ik ben zelf niet vies van een beetje klussen maar van funderingen heb ik nog weinig verstand. Dus graag alles relatief simpel uitleggen en liefst ook met product namen zodat ik weet wat ik nodig heb.

Alvast heel erg bedankt voor jullie moeite.
 

Danielsn116

  • #2
Niemand een idee? De andere topics over funderingen worden namelijk wel beantwoord.
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #3
Flagstones zou ik gewoon op zand leggen, hou er wel rekening mee dat het zeer glad kan worden en dat er in de winter hele stukken er vanaf vriezen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu