Frezen in draagmuur

VisserC

 • #1
Beste lezer,

Over enkele maanden wordt mijn nieuwbouwwoning opgeleverd en is een van mijn wensen om de bekabeling voor de tv onzichtbaar te maken.
Nou heb ik een enorm stugge aannemer die geen wensen van de kopers aanneemt wat betreft een stopcontact een paar cm verplaatsen of extra (buiten koperskeuze lijst om). Door de aannemer dit laten doen is dus helaas geen optie.

De situatie is als volgt:
Bijgevoegd een foto van de betonnen draagmuur waar de tv aan de muur gehangen moet worden (stuk aangebouwd, daarom rood).
Zoals in vele huizen zal de coax kabel dichtbij de hoek uit de muur komen (F teken op de foto). Mijn idee is om zowel deze aansluiting, als het stopcontact meer naar rechts te verplaatsen. Ongeveer een meter.
Dit dacht ik te doen door vanaf de originele aansluitingspunten een horizontale sleuf te frezen, 1 meter naar rechts. Daar wil ik dan de COAX en stroom doorheen laten lopen, om vervolgens aansluitpunten te maken. Hier overheen komt dan een TV meubel (hangend).
Vervolgens wil ik dan boven de nieuwe aansluitpunten een verticale sleuf maken naar boven om opnieuw een kabelgoot te maken voor onder andere HDMI, stroom en evt UTP.

Mijn vraag is dan ook vrij simpel.
Is het mogelijk om dit uit te voeren?

Ik ben benieuwd. Alvast bedankt voor je reactie.

Visser

Schermafbeelding 2021-02-22 om 13.41.28.png
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • ABCDE

  • #2
  Nooit horizontaal sleuven in draagmuren zonder overleg met constructeur.

  Beter is dan de leiding in de dekvloer van de verdieping er boven in het liggende vlak te verslepen en een volledig nieuwe sleuf naar beneden te maken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu