Fluitende kraan wanneer deze NIET gebruikt wordt

Sophietraen

 • #1
Sinds enkele weken begint onze bad-kraan uit het niets te fluiten. Het geluid is enorm, de buren horen het ook. Het komt uit het niets en het is dus niet gelinkt aan enig gebruik. Wanneer het gebeurt, moeten wij naar de dichtsbijzijnde kraan lopen en deze enkele seconden laten lopen, dan stopt het geluid voor even (kwartier tot enkele uren). Het openzetten van eender welke kraan in het huis verhelpt het probleem, maar het geluid komt wel degelijk van de kraan in de badkamer.

Er is niets veranderd: geen nieuwe kraan geplaatst, niets veranderd aan de ketel... het probleem is er gewoon gekomen van de ene dag op de andere.

Het wordt steeds erger: deze nacht ben ik 5 keer moeten opstaan om de kraan te openen :-(. Iemand die weet waar het aan ligt? Of iemand die weet hoe we het probleem tijdelijk kunnen verhelpen door 's nachts bv. iets uit te zetten of af te koppelen? Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #2
  Het lijkt me een keerklep die niet goed afdicht. Als de ketel aanslaat voor warm water, loopt de druk in de warme leiding op. Via de lekkende klep kan het dan richting de koude leiding stromen.

  Misschien is het tijdelijk op te lossen door de kraan helemaal op koud te zetten als je m niet gebruikt.

  Waarschijnlijk treedt het ook niet op, als je snachts de ketel uit zou zetten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu