Fluitend geluid tijdens douchen

Steve1978

 • #1
We wonen nu 6 jaar in ons huis en vanaf het begin af aan was de douchestraal erg krachtig. De badkamer grenst aan de slaapkamer en je hoorde dus wel het water stromen.
Sinds ruime tijd hebben we echter last van een hinderlijk geluid tijdens het douchen. Zowel in de slaap- als badkamer hoor je een hinderlijke hoge fluittoon. Daarnaast is er steeds minder druk op het water gekomen. Alle overige kranen hebben daar vreemd genoeg geen last van.

De kraan en zeefjes heb ik al ontkalkt. De ketel opnieuw bijgevuld en alle radiatoren zijn ontlucht. Dat heeft niet geholpen en nu een aantal mnd later heb ik er een nieuwe kraan op gezet (wederom een Grohe thermostaatkraan). De hoge fluittoon is iets minder geworden, maar nog steeds hinderlijk aanwezig en de druk is zelfs nog lager dan voorheen.

Wie heeft er nog suggesties en/of ervaringen mee? Dit probleem moet snel verholpen, want het irriteert me inmiddels mateloos. Als iemand enig idee heeft van de kosten die dit met zich meebrengt, dan hoor ik dat ook graag.

Alvast bedankt.
Grt Stefan
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Neesje

  Specialist Verwarming
  • #2
  In de S-koppelingen van de kraan die in de muurplaat zitten kunnen rubberen bussen zitten, deze kunnen na verloop van tijd problemen geven en deze symptomen veroorzaken.
  Dus even de kraan demonteren en controleren of deze bussen erin zitten.
   

  Steve1978

  • #3
  Ik heb de nieuwe kraan gemonteerd op de oude S-aansluitingen. De rubbertjes zitten er nog in en voelden nog soepel aan.
  Zou ik toch ook deze aansluitingen moeten vervangen?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Net wat @Neesje zei vervang die eerst.


  Geeft de kraan genoeg warm water?

  Als je de douche slang afhaald fluit hij dan ook.

  Als je thermostaat op koud water zet fluit hij dan ook.
   

  Aheijma

  • #5
  Ik heb het verschijnsel van de fluittoon in de douche waterleiding ook meegemaakt. Na nieuwe thermostaat in de kraan en helemaal schoonmaken van de kraan geen resultaat. Het was verholpen toen ik de zeefjes in de aansluiting tussen leiding en kraan had verwijderd.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu