Flowsensor defect, verwarming werkt niet

AyDee

  • #1
Goedemorgen,

ik heb een kapotte flow/tapwater sensor in mijn Itho Daalderop HR 42/54 25 L. Een nieuwe flowsensor is besteld maar gaat enkele dagen duren qua levering. De gedachte dat deze kapot is, is dat de sensor zonder tapwater aanvraag, tot wel 2,5/3 L/min. aangeeft en continue andere waardes weergeeft. Ik wil graag met deze koude dagen de CV gewoon laten werken maar als ik CV aanvraag, slaat de ketel af. Dit komt volgens mij door het volgende;

De kapotte flowsensor geeft wisselende (niet correcte) waardes af waardoor de ketel denkt dat er tapwater gevraagd wordt en de driewegklep schakelt richting het tapwater circuit. De ketel komt niet uit deze patstellin omdat tapwater aanvraag voor CV gaat natuurlijk.

mijn vraag;
totdat de nieuwe sensor binnen is, zou ik graag CV in huis hebben, is er een manier om de tapwater aanvraag tijdelijk te “negeren“ van de kapotte sensor zodat de driewegklep op CV aanvraag blijft staan, niet reageert op tapwater en dus niet schakelt naar het tapwater circuit?

Bedankt voor jullie reactie tijdens deze koude dagen
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Stekkertje van flowsensor af halen
 

AyDee

  • #3
Oh, simpel maar heel effectief! Je hebt hier veel mensen blij mee gemaakt. Ik heb de alarmmelding laten staan, ik dacht dat ik daar niet aan voorbij kwam. De ketel werkt weer en we gaan vanaf 15 graden weer richting de 20! Heel fijn, dank je wel!
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
:super::super::prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu