Flink drukverlies geen lek te vinden

JeffreyD94

  • #21
De voorkeur is dat het expansievat in de retour geplaatst word onder de pomp, voor aftakkingen naar radiatoren etc.
Dit ivm dat de installatie in persdruk verkeerd. En ivm lagere temp de levensduur van het expansievat verlengt.
De afstand of plaats heeft meestal geen direct gevolg voor zijn primaire functie en dat is expansie opnemen.
 

H-Beek

  • #22
Moet het overstort ventiel vervangen worden? het is niet aangesloten op het riool, onder het ventiel is het kurk droog. De vraag is dan ook waar gaat het water dan heen? Kan dit door de ontluchter worden ontlast?
 

H-Beek

  • #23
Expansievat vervangen en het lijkt een stuk beter! de druk is nu in 4 dagen ongeveer 0,3 bar terug gelopen, voor de vervanging was de gehele druk weg in 2 dagen tijd!
Het vat klinkt ook anders dan de oude en toen ik de oude er af haalde had ik toch echt het gevoel dat er onderin wat water zat.
De vraag die ik nu heb is hoe is het mogelijk dat de installateur het niet goed gecontroleerd heeft? Ik heb flinke kosten (€ 500,-) gemaakt om de installatie en de ketel af te laten persen en nu lijkt het toch aan het expansievat van € 30,- te liggen...
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #24
Geen idee, storing zoeken is soms lastig.
Je begint op punt A en soms heb je succes bij B en soms pas bij Z.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #25
U bent vanaf 5 dec door meerdere mensen gewezen op de mogelijkheid dat het expansievat niet goed zou zijn, als u preventief het vat vervangen had waren de kosten zeer beperkt geweest.
We beoordelen geen werkzaamheden van anderen, zie de forumregels.
 

H-Beek

  • #26
@Jan: het probleem speelt al heel lang de kosten zijn de afgelopen twee jaar gemaakt voor onderzoek. Sinds deze winter is het wel heel erg, vandaar mijn post in dit forum. Dat werk van een ander niet beoordeeld kan/mag worden vind ik heel begrijpelijk, ik zal dit overleggen met de betreffende installateur.

Maar.... de lekkage lijkt toch niet geheel weg, na meer dan een week is de druk nog 0,5 bar. de installatie weer gevuld en na een dag of 5 is er weer 0,3 bar druk verlies. Mogelijk is het een En - En probleem. Gezien de waardes van het water is de kans op lekkage in de wisselaar volgens mij erg klein. Het expansievat is nu ook vervangen en het is gelukkig stukken beter. Dan blijft er dus nog een mogelijkheid voor lekkage over, hoe is die het beste te vinden? Leidingen liggen in de vloer.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #27
Overdrukbeveiliging al vervangen?Meestal is bij een defect vat deze ook defect.

automatische ontluchters nagezien?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu