Hoog gasverbruik gasverbruik installatie flink gestegen

Oomens

 • #1
Hallo forumleden,

Twee jaar geleden heb ik onze keuken uitgebouwd ( extra 20m2) en voorzien van vloerverwarming. De vloerverwarming heb ik ingepast in ons cv systeem met radiatoren. De ketel is een Remeha Avanta 28C met een I sense thermostaat , en de vloerverwarming is voorzien van twee groepen met een Robot standaard vloerverwarmings - verdeelunit.Er zit een pompschakelaar op die de pomp aanschakeld bij een temp van 35 graden, en de thermostaatkraan van de verdeler staat op 37 graden. Het retourregelventiel staat helemaal open.

Nu is het probleem dat het gasverbruik van de installatie flink is gestegen ( 2200 m3 na de verbouwing t.o.v 1500 m3 voor de verbouwing) . Sinds kort heb ik een slimme meter, en kan nu met een app ook het gasverbruik beter in de gaten houden. De laatste 2 maanden , november en december, is het gasverbruik tussen de 8 en de 12 kuub per dag, terwijl het helemaal niet koud is buiten. Nu las ik in de handleiding van de ketel dat er in de retourleiding vanaf de verdeler een terugslagklep moet zitten. Deze zit er bij mij niet in .
Zou dit een reden kunnen zijn van het hogere verbruik, of zit ik er helemaal naast.

Hopelijk heeft een van jullie een suggestie.

Bvd André
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bernhard

  • #2
  De VV-knop op 37grd? Dat betekend dat de handrem staat aangetrokken? Waarom mag die knop niet hoger? Nu blijft de ketel langer stoken en de vloerset kan de warmte niet opnemen. De pomp van de vloerset aan schakelen bij 35grd is ook geen feest. Het is beter de warmte die door de ketel wordt geproduceerd direct in vloerset te laten opnemen. De huidige instelling vergelijk ik met de auto op vacantie met aangetrokken handrem en 2 lekke banden. Dus aanpasen die instellingen je kan dan van de besparing op vacantie. Dat betekend dat je toch weer het geld kwijt bent. mvgr bernhard
   

  Oomens

  • #3
  Bernhard,

  Wat zijn volgens jou de juiste instellingen van de thermostaatkknop en de pompschakelaar?

  Bvd
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #4
  Oomens schreef:
  .......in de handleiding van de ketel dat er in de retourleiding vanaf de verdeler een terugslagklep moet zitten. Deze zit er bij mij niet in.....
  Als de verdeler goed is aangesloten heeft dat geen invloed op het verbruik.
  Energieverbuik wordt veroorzaakt door het schakelen van de CV-ketel en ligt m.i. niet aan het wel of niet monteren van een terugslagklep.
  Stookt u weersafhankelijk?

  Liggen er tegels o.i.d over de vloerverwarming, dan mag de watertemperatuur gerust 40-45 graden C zijn.
  En zet die pompschakelaar maar gerust wat lager: op ca. 25-28 graden C.

  Gasverbruik hoeft helemaal niet afhankelijk te zijn van de installatie van een extra verwarmingselement (die vloerverwarming) Hoe hoog zet u bijv. de kamerthermostaat? Stookgedrag is wel bepalend voor het energieverbruik.
   

  Oomens

  • #5
  Nee, ik stook niet weersafhankelijk, en de kamerthermostaat staat overdag op 20 graden.
  'Snachts op 17 graden.

  Wat ook opvalt dat het 'smorgens erg lang duurt voordat de kamer echt warm is , opwarmsnelheid van de isense staat op normaal. Afkoelsnelheid staat op normaal. Max aanwarmtijd staat op 120 min. Pompsturing staat op aan. Comfort correctie staat op uit.
  Minimaal cv temp op 30 , max cv temp op 90. Regelstrategie staat op rtc ( t ruimte).

  Staan deze parameters goed denk je?

  Grt andré
   

  Deleted member 101400

  Specialist Verwarming
  • #6
  Met de cv temperatuur op 90 graden, en radiatoren in de woonkamer moet het heel snel warm zijn.

  Worden de radiatoren wel volledig warm? Of alleen de bovenkant? Zoek dan eens op ´inregelen´
   

  Oomens

  • #7
  Die 90 graden is een parameter van de Isense, de instelling van de ketel staat op 70 graden ( standaard waarde).
   

  Obelix2

  Specialist Verwarming
  • #8
  Zet de aanwarm vervroeging maar aan dan gaat het een stuk beter. En laat de temperatuur 'S nachts niet zo ver af dalen met vloer verwarming.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu