Flexxfloor op een nieuwbouw (beton) vloer

JeroennnH

  • #1
Goedenavond allemaal!

Ergens in februari 2016 wordt ons huurhuis opgeleverd, wij hebben als vloer gekozen voor een vloer van Flexxfloors en dan het type "stick" .. Deze moet dus rechtstreeks op het beton geplakt worden, echter zijn wij afgelopen week wezen kijken en de vloer opzicht is aardig vlak maar er zitten wel wat gaten en verf vlekken op .. Moet ik deze vloer egaliseren? Of kan ik de gaten ook opvullen en vervolgens vlak schuren, net als de rest van de vloer? (Ik ga er overigens van uit dat de vloer niet verder wordt afgewerkt, of heb ik het mis?)

Ik lees namelijk overal dat de vloer zo vlak mogelijk moet zijn, maar zoals ik hierboven al zei is de vloer opzicht wel vlak enkel zitten er dus wat gaten en verf resten, maar die zijn volgens mij wel weg te schuren (eventueel op de grote stukken met een baksteen)

Ik zou graag vernemen wat ik het beste kan doen in deze, iemand ervaring met zo'n soort situatie?

Alvast bedankt voor de hulp!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De vloer moet zeer vlak zijn, vooral bij strijklicht is elke oneffenheid anders te zien.
Of het verstandig is plak pvc in een huurhuis te nemen vraag ik mij af, als bij een verhuizing de nieuwe bewoners de vloer niet willen overnemen moet die eruit gesloopt worden, de vloer raakt daardoor beschadigd en moet ook hersteld worden.
Is het een etagewoning/appartement dan komt de vloer niet aan een demping van 10 dB wat minimaal verplicht is voor een etagewoning.
U zou als alternatief een klik pvc vloer kunnen leggen met een goede ondervloer, die is relatief gemakkelijk zelf te leggen en de ondergrond hoeft zo vlak te zijn.

Een quote uit de leg instructies:
De verwarmingsinstallatie dient minimaal 4 weken in werking te zijn voordat de vloer wordt gelegd om krimp en uitzetting van de ondergrond te voorkomen.
 

JeroennnH

  • #3
Hallo Jan!

Bedankt voor je reactie .. Ik heb echter de vloer via een leverancier van mijn werk geregeld. Waardoor ik deze voor een extreem goede prijs heb gekregen. Ik leg hem echter in het hele huis.

Nu heb ik de leverancier gebeld en hij kwam met een simpele oplossing .. Geen primer maar gewoon de flexxfloors ondervloer eronder leggen. Wanneer de vloer dan verwijderd moet worden is dit erg simpel om te doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu