Vloer ophogen met Polystyreen isolatieplaat?

SaskiaW

  • #1
Goedemorgen!

Wij willen klik pvc gaan leggen, maar de kamer loopt qua hoogte niet gelijk met de overloop. Het scheelt zo'n 20 mm. Nu willen wij de kamer eerst ophogen zodat deze wel gelijk komt te liggen. We weten dat de drukvastheid belangrijk is, dus hebben gekeken naar Fermacell. We vinden dat wel vrij prijzig, aangezien het om zo'n kleine 30 m2 gaat.

Nu heb ik bij de Hornbach Polystyreen isolatieplaat XPS gezien van precies 20 mm dik. De drukvastheid van deze plaat is 250kPa. Er komt nog een 1,5 mm ondervloer onder; speciaal voor klik pvc dus ook zeer drukvast. Is de drukvastheid van deze plaat voldoende?

Anders is vloeibaar zandcement een optie, maar die platen lijken ons wel makkelijk. Misschien kunnen wij ok ander soort platen gebruiken? Iemand tips?

Groet,
Saskia
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik weet niet hoe dik je klik pvc is, maar ga er maar vanuit dat je ondervloer keihard moet zijn. Anders gaat het gegarandeerd stuk. Klik pvc is heel gevoelig voor vering in de ondergrond, vandaar dat de ondervloeren voor klik pvc meestal relatief dun en drukvast zijn.

Verder moet de vloer ook voldoende vlak zijn om klik pvc te kunnen leggen, dat komt ook vrij nauw. Ik weet niet van welk materiaal de verdiepingsvloer is?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu