Fixeren of niet?

Killjoy

  • #1
Hoi allen,

Toen ik een muur in mijn slaapkamer wilde overschilderen lieten grote stukken verf los. Waarschijnlijk oude waterschade (ik weet zeker dat het lek gedicht is). Derhalve heb ik met een plamuurmes alle verf en de daaronder zittende stuc/kalklaag verwijderd. Dat ging eenvoudig genoeg, maar nu wil ik de muur alsnog verven en heb ik een vraag over hoe dat aan te pakken. Probleem is dat ik vrij weinig kennis heb van klussen anders dan het simpele werk (schilderen, gaatje boren, etc.). En ook niet goed weet wat voor materiaal het is.

Ik woon in een woning uit 1934. Standaard in zijn soort (woonkamer ensuit e.d.). De muren zijn van een vrij zacht soort materiaal (zandsteen?), waarbij iets ophangen altijd lastig is, spijkers e.d. trek je zo uit de muur, bij het boren van gaten moet je oppassen dat je geen enorme kraters boort.

Ik heb een tweetal testjes gedaan, de muren zuigen iig niet abnormaal, maar de test met plakband leverde wel veel gruis op. Echter na de muur afgenomen te hebben met een natte doek was dit vrijwel weg. Verder heb ik een stukje getest en de verf leek vrij goed te blijven zitten (echter de oude verf was er enorm makkelijk af te steken.

Ik zit nu met de vraag of ik de muur met fixeer moet behandelen voordat ik opnieuw ga verven. Op zich zou dit moeten kunnen, maar fixeer is nogal rotspul en het is mijn (enige) slaapkamer. Ik zou het dus liever niet doen als het niet hoeft. Heeft er iemand hetzelfde type woning en herkent mijn probleem? Of heeft iemand anders nuttig advies? Ik zou er dankbaar voor zijn.

Edit: niet goed genoeg gekeken, dit is misschien meer iets voor verven, behangen en glas....... :oops:
 

BeeTeeWee

  • #2
Veel voorstrijkmiddelen zijn op waterbasis. Zo'n rotspul is dat niet hoor. De verf die erop komt stinkt harder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu