Niet helemaal tevreden over kitnaad neuslat, kan dit kwaad?

Theo Groot

  • #1
Ik heb al mijn glas vervangen voor HR++ en ben inmiddels uitgekomen bij het hoofdstuk 'kitten'. Geen ervaring mee, maar ik ben aardig tevreden over hoe strak de naden zijn geworden. De neuslatten heb ik afwaterend proberen af te messen, maar vermoed dat ik wat te zuinig ben geweest met de finisher spray waardoor ik net teveel kit heb verwijderd. Doel was om het zoals op de afbeelding links te krijgen, maar het is geworden zoals de afbeelding rechts. Water kan tegen het randje van de neuslat blijven staan (ca. een halve mm). Kan dit kwaad en zo ja hoe los ik dit het beste op?

Naamloos.png
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Uitsnijden en opnieuw afkitten
 

Theo Groot

  • #3
@Rola Is de kans op houtrot te groot?

Ik zit natuurlijk niet op deze oplossing te wachten, maar voor het beste resultaat zal het nodig zijn. De kit is nog niet uitgehard, een dun laagje eroverheen kitten is uit den boze zover ik weet. T.a.v. verwijderen vraag ik mij wel af of dat nu al kan of dat ik beter een week kan wachten omdat het anders wellicht een kliederboel wordt?
 

Piet de Prutser

  • #4
Even laten uitharden en dan pas verwijderen klinkt verstandig ja.
 

Theo Groot

  • #5
Van het weekend een proefopstelling gemaakt met het oude glas en net zolang de naad opnieuw gekit tot ik tevreden was. Toen de nieuwe ruiten alles uitgesneden en opnieuw gekit, geen 10 maar het ziet er veel strakker uit (en afwaterend kunnen afmessen).
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu