Matte verf op houten aanrechtrand blijft niet zitten

Bruni23

  • #1
Goedendag,
Vorig jaar hebben we matte blauwe keukenkastjes geplaatst. Het aanrechtblad hebben we zelf gemaakt met tegeltjes. De vraag betreft nu de afwerking. We hebben een 3cm hoge/dikke rand van hout om het werkblad gemonteerd.
Deze heb ik in de grondverf gezet, 2 lagen matte lakverf (zelfde kleur als de kastfrontjes) en 3 lagen mat kleurloos pantserlak interieur van een bepaald merk.
Nu is de realiteit dat de verf na vrij snelle verloop van tijd toch aan de voorkant van de randen gaat en de grondverf weer zichtbaar wordt. Voornamelijk bij de spoelbak en andere plek waar je veel staat. Het is me beetje een raadsel hoe dit kan, heb het idee dat ik wel gewoon de normale stappen heb gevolgd om te verven. Wellicht door intensief gebruik van de keuken?
Het ‘voelt’ ook niet alsof het er écht stevig op zit.
Mijn vraag is nu of er een ander soort toplaag lak is die we kunnen gebruiken zodat de blauwe lakkleur eronder voor lange tijd goed stevig blijft zitten? Zoals te lezen, moet het dus wel mat van kleur blijven zodat het bij de kastjes past. Andere suggesties ook welkom natuurlijk!
Alvast bedankt!
 

De Bob

  • #2
Hallo

De oorzaak zal het intensief gebruik/stoten zijn op de plek waar de beschadigingen komen.

Een mogelijk alternatief is om een 2k trap verf/lak te gebruiken, en die op kleur te laten mengen, die is vele malen harder dan gewone verf/lak En deze beschermen met een 2k blanke lak.

Werkt dat niet, dan misschien een aluminium/rvs lijstje op alleen de kwetsbare plek te plaatsen.
 
  • Like
Waarderingen: Bruni23

Bruni23

  • #3
Nog bedankt voor je reactie! Ik ga dan eens naar 2k trap verf kijken!
 
  • Like
Waarderingen: De Bob

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
een afronding r = 4 helpt ook tegen beschadigen scherpe hoeken zijn kwestbaar en de verf trekt daar ook van weg door de oppervlakte spanning zodat hij daar dunner is
 
  • Like
Waarderingen: Bruni23

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu