Filtervat (na labyrinth) vol roodbruine substantie/korrels

Jos_B

 • #1
Hierbij een eenvoudige vraag: :?:

Zit er in een siemens vaatwasser standaard een soort filtervat waarin (af fabriek) al een soort bruine korrels zitten?

In mijn siemens vaatwasser zit een zoutvat en direct daarachter zit nog een vat (lijkt een filter in te zitten) en dit (filter?)vat bevat een roodbruine substantie/korrels. Het water uit het labyrint stroomt in dit filter?vat. Indien ik het leeg laat lopen, lijkt er nog erg veel bruin spul / korrels in te zitten, het vat is dan nog bijna vol. Tevens is dit erg zwaar, zeker meer dan 1 kilo). Het geheel is dus 1 plastic bak die vrij licht zou moeten zijn lijkt me (indien er geen water inzit).

Siemens vaatwasser uit 1999. De volgende gegevens staan op het plaatje bovenaan de deur:
Typ S9V1S
SL64530/19
FD7911

Op de plastic zoutbak (zout/filter?vat) staat het volgende:
ppaweko 9v630 of pp aweko gv630

ik heb tot dusverre al erg veel aan dit forum gehad en hartelijk bedankt hiervoor :D Ik zou het erg waarderen indien iemand mij meer kan vertellen over het filter?vat :idea:

mvg
jos


Evt extra informatie: er zit achter het zoutvat dus nog een vat (lijkt een filter in te zitten) en dit (filter?)vat bevat een roodbruine substantie/korrels (lijkt vrij veel, vat bijna vol). De bovenzijde van dit vat bevat een zwart deksel. Het complete (zout)vat gedemonteerd en geprobeerd dit door te spoelen / schoon te maken, maar die roodbruine substantie blijft er in zitten. Het is ook erg zwaar, en je kunt de substantie heen en weer schudden (zit wel los), maar het blijft gewoon in het vat (ongeacht of je via de watertoevoer of uitvoer er water doorheen spoelt). In de watertoevoerslang zit een aquastop met daarin 2 waterfilters (direct in het aansluitstuk) dus het lijkt me ook erg onwaarschijnlijk dat dit verontreiniging is die in het aanvoerwater zit, MAAR DE VRAAG IS EIGENLIJK: weet iemand of dit vat ook deze zware roodbruine substantie moet bevatten?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Die substantie is HARS welke nodig is om het zout het water te laten ontharden.
  De harspot is een ionen wisselaar zonder hars krijg je kalkvlekken op je glaswerk.
   

  Jos_B

  • #3
  Bedankt Headhunter. Het harsvat lijkt dus gewoon goed te zijn.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu