Fasto FC 2520 met nieuwe kamerthermostaat

Mike B

  • #1
Heb een 15 jaar oude Fasto FV 2520 en hoop dat hij het nog tot de zomer volhoudt. Nu deed de kamerthermostaat (Fasto Modulator) raar, dwz de ketel slaat soms aan als de thermostaat laag staat, en soms niet als hij hoog staat. Ik heb op advies van de CV speciaalzaak een nieuwe modulerende Nefit Moduline 100 gekocht. Zij hadden nog even met Nefit gebeld, deze zou moeten werken. Nee dus, hij geeft na enkele minuten een storing AO1. Deze staat niet in het boekje erbij. Ik hem hem aangesloten op klem 2 en 4, zoals de oude. Toch niet de juiste?
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Verkeerd voorgelicht,

deze hermostaat gaat niet werken op uw toestel,
of een "oude" modulator nemen of een 24v aan uit en die op de juiste aansluiting aansluiten op het toestel.
 

Mike B

  • #3
Dank je wel.
Is het gebruik van een "gewone" aan/uit thermostaat echt veel duurder in energieverbruik? Of maakt het niet zoveel uit als ik bewust met de instelling omga?
 

Noodle

  • #4
De moduline thermostaat werkt wel op de branderautomaten die tegenwoordig worden geleverd door Nefit, maar niet op "oude" branderautomaten. Een aan / uit thermostaat zal de zuinigheid van het toestel niet heel erg beinvloeden. De Fasto thermostaat die u nu heeft wordt niet meer gemaakt en geleverd door Nefit. U zou eens op marktplaats kunnen kijken, daar staan er nog wel eens wat.

Eem (ilegale) zender of zendmast kan ook uw klacht veroorzaken.

Groeten Noodle
 

Mike B

  • #5
Heb nu een gewone aan/uit thermostaat van Honeywell er op zitten. De ketel blijft echter met een aantal meldingen komen.
Na het starten van de brander komt er vrij snel een kleine (knipperende) c. in het display. Na 15 seconden wordt het een 0 (of O), daarna een U en na 90 seconden een 4, de enige code die ik terug kan vinden en de handleiding: "ingestelde aanvoertemperatuur bereikt". De brander slaat dan af, en na ca 30 seconden begint alles weer opnieuw. De hele cyclus duurt dus zo'n 2 minuten, en dat gaat ononderbroken door, totdat ik de kamerthermostaat laag zet. Verder werkt de verwarming wel, alleen duurt her op deze manier erg lang voor dat het warm wordt.
Weet iemand hoe je die servicecodes precies moet interpreteren?
 

Speedypul

  • #6
Onder ketel wel de juiste aansluiting op kroonsteen? en wel aan/uit!
 

Mike B

  • #7
Ja, Ja, natuurlijk. Op klem 5 en 6, zoals aangegeven in de handleiding.
Het zit toch in de ketel, denk ik, want de modulerende oude Fast kamerthermostaat gaf wat codes betreft exact het zelfde (deze zat wel op klem 2 en 4)
 

Noodle

  • #8
Wat geeft het toestel dan voor codes en wat zijn de klachten?

Groeten Noodle
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu