Manometer Fastocombi FC2520 stuk?

Kan

  • #1
Warm water en verwarming werkt normaal alleen wijst de manometer geen druk aan.
Heb water bij gevuld en tijdens het vullen wijst de meter wel een druk aan maar een onjuiste want het overdrukventiel begint al te werken bij ongeveer 3 bar. Als je stopt met bijvullen loopt de manometer snel terug naar nul.
Heb het expansievat gecontroleerd, maar naar mijn mening is die in orde.
Als ik de manometer moet vervangen moet er dan tape om de schroefdraad van de nieuwe meter en zit er achter de meter een automatische afsluiting zodat de druk er niet af hoeft?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Een overstortventiel begint inderdaad te werken bij 3 bar. Dit is normaal.
Hoeveel druk wil je in je installatie hebben dan?
Als een overstort een keer gewerkt heeft, dan blijft hij vaak lekken. Zon ding is niet duur, dus ik zou hem vervangen.
 

Xr8

  • #3
Als die automatische afsluiter er al zit vertrouw er dan in ieder geval niet te veel op. Lekken nogal eens is mijn ervaring.

Heb je niet ergens een lek in de installatie? Wat voor druk geeft de meter aan, als deze stijgt tijdens het vullen dan zou deze niet stuk hoeven te zijn.

Als je de meter erin schroeft dan moet je deze in de regel verpakken met tape oid. Heb je het expansievat eraf gehaald? Tikken heeft geen enkele zin. Als het vat eraf is dan zit er bovenin een membraan wat voelbaar is. Druk je deze met de vinger in dan moet deze een behoorlijke weerstand geven. Zoniet, of als er veel water in het vat zit dan is het vat stuk.

Let bij eventueel vervangen even op de voordruk van het vat.

Succes.
 

Kan

  • #4
Heb geen lek in de installatie.
Overdrukventiel drupt niet
Als het overdrukventiel begint te werken bij bijvoorbeeld 3 bar betekent dat de druk op dat moment ook 3 bar is. Manometer wijst op dat moment ruim 2 bar aan. Als er geen water meer bijgevuld wordt staat de manometer binnen 3 tellen weer op nul. Er is dus voldoende druk in de installatie maar de manometer staat gewoon op nul.
 

Xr8

  • #5
Vernieuw dan eerst de meter eens, kijk of er dan druk op blijft staan.

Als de manometer overigens boven zit en het overstort ventiel beneden dan kan er best een drukverschil zijn van meer dan 0,5 bar. Maw als de meter dan iets meer dan 2 aangeeft dan kan de druk bij het overstort ventiel best in de buurt van 3 bar liggen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu