Nefit Fasto VR 2520 wordt maar half warm

Jorgeb

  • #1
Beste techneuten,

Ik merk sinds een paar dagen dat mijn oude Nefit VR2520 wat meer moeite heeft om het huis warm te krijgen. Het lukt wel.. maar hij blijft langer branden.
Op de ketel zelf zie ik dat hij het cv water tot 70 graden stookt.. maar op de temp.meter op mijn vloerverwarmingspomp beneden zie ik het maar 30/35 graden worden terwijl deze normaliter op 40 graden afgesteld is. Ook voelen de radiatoren boven maar een beetje half warm.
Nu komt erbij dat het tapwater niet meer zo warm is sindsdien.
Douchen gaat wel maar het is niet echt comfortabel warm meer.

Na het douchen heb ik de kraan even laten lopen en ben ik aan de cv leidingen gaan voelen.. deze waren warm (of beter gezegd lauw, 30/35 graden). Mijn conclusie is dat er misschien iets mis gaat met de 3-weg klep..
Ik heb even 1 van de stekkertjes op de 3-wegklep los getrokken en weer terug gestoken en hoor dan geen tik of ander geluid.. het lijkt er op dat hij in het midden vast staat tussen water en de cv in.
Zou het een logische stap zijn om de magneetspoel op de klep te vervangen?

Of beter de spoel en het binnenwerk van de klep? (ik las dat er revisie setjes voor zijn).
Ik wil eigenlijk niet veel kosten meer maken aan dit oude beestje..


Mocht iemand dit bekend voorkomen, tips zijn welkom!
Alvast bedankt.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #2
Even heel diep in mijn geheugen graven....maar ik meende
dat de klep/spoel alleen tikt als er ww vraag is, op cv
moet hij in zijn rustpositie vallen.
Het kan idd heel goed je binnenwerk met spoel zijn.
 

Jorgeb

  • #3
Ok! dan zou het kunnen kloppen dat hij niet tikt.
Misschien is het alleen het binnenwerk van de klep, maar ik heb besloten om er toch maar geen kosten meer aan te maken en te gaan kijken voor een nieuwe HR ketel.

Daar heb ik een vraagje over.
Deze ketel Nefit VR2520 heeft volgens google een vermogen van 23,6 kw.

Naast het woonhuis verwarm ik er vaak ook de garage mee dmv. cv leidingen van 15mm van 20 meter lang waar best een flinke radiator op aangesloten zit.
De huiskamer heeft vloerverwarming met een eigen pomp.

Dat ging altijd goed! hij kreeg ook met vorst het huis en de garage goed warm. Zou ik bij een nieuwe ketel nog moeten letten op de kracht van de pomp? of moet dit met bijv. een gemiddelde ketel als een Remeha Tzerra CW4 wel kunnen (zelfde aantal kw zie ik alleen een modulerende pomp) het pomp vermogen van de oude ketel kan ik niet vinden.

Alvast bedankt!
 

Marcn88

  • #4
Met modulerende pompen is het zaak dat de installatie goed ingeregeld is omdat als de ketel zn brander vermogen terug moduleerd de pomp ook terug moduleerd waardoor er dus minder stroming is over de installatie terwijl er bij uw oude pomp altijd volgas gepompt werdt
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu