Extra scharnier noodzakelijk en mogelijk in stalen kozijn?

mannowlahn

 • #1
Hallo,

Wij zullen binnenkort een nieuwe huurhuis betrekken en de deuren die er in zitten zijn niet echt onze smaak. Ons oog is gevallen op nieuwe duren van austria nero legno imola. Voornamelijk veel glas dus extra gewicht, dit type deur weegt 40 kilo bij lengte 231cm. Nu is het ook zo dat we van opdekdeuren van 211 x83 naar opdekdeuren van 250x83gaan (vloer tot plafond)

In bestaande metalen kozijn zitten verwijderbare opdekstukken die het mogelijk maken om hoge deuren te plaatsen. De huidige deuren zitten dmv 2 plaumelle scharnieren vast.

Ik ga er van uit dat met de nieuwe deuren we vanwege gewicht en lengte extra een scharnier nodig hebben, wellicht twee extra?

Mijn vraag is dan ook, is het mogelijk in dit type kozijn en zijn hier scharnieren voor, zo ja op welke wijze kan ik die bevestigen, er zijn geen extra gaten in het kozijn, deze zullen dan geboord/gelast moeten worden?

kozijn.jpg scharnier3.jpg scharnier2.jpg scharnier.jpg austrianerolegno.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  De paumelles zitten vastgeschroefd in een muuromvattende montagebeugel. Het is nagenoeg niet te doen om zelf paumelles toe te voegen. Een verbinding met blindklinkmoer is niet sterk genoeg. Daarbij wordt de uitijning ook moeilijk, waardoor je deur zal gaan kraken en piepen.

  Advies: Bestel ook nieuwe kozijnen.

  Echter omdat het een huurhuis zul je dit soort wijzigingen met de verhuurder moeten bespreken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu