Extra radiator (convector jaga) tussenvoegen

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik wil op de eerste verdieping 1 jaga convector naar links verplaatsen ivm nieuwe kamer en een nieuwe grotere op de plek van de oude doen. Nu is het zo dat de leiding 15mm is van beneden uit en dat er dus uiteindelijk 3 "low-h20" op een 15mm leiding aangesloten gaan worden Nu wil ik op 1 leiding aan de onderkant van de 1e radiator 2 T stukken plaatsen zodat de convectoren wel in serie gaan staan, maar ik ben benieuwd of 15mm eigenlijk niet te dun is om 3 van deze verwarmingen te bedienen? Kan ik grote problemen verwachten? Nu staat er 1 op, op een 15mm leiding 3,5 meter van de 22mm hoofdleiding beneden. Dan komt er 2 meter naast de 1e verwarming dus die 2e en uiteindelijk ongeveer 4 meter verder boven weer een radiator.


Of zou ik op zolder ook een gewone radiator kunnen plaatsen die dus meer water gebruikt heeft zonder problemen? Of ga je dan teveel water door een relatief dunne buis over te lange aftand leiden?(Scheeld me wel weer zo'n 100 euro)




Hierboven zeg ik dat ze in serie komen te staan, maar dat klopt niet. Het blijft in principe gewoon parallel
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Robert,maak eens een schetsje hoe je dat wou doen onder die radiator met die twee t-stukken.

gr.Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Ik heb je een mailtje met schets verstuurd. Dat gekke ding in de kelder is een Remeha Quinta/quinty (ben ff de naam kwijt) Deze radiatoren moet je overigens van onder aansluiten
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu