CV extra radiator plaatsen

Vegtingr

  • #1
Goedenavond,

Ik woon in een jaren 40 appartement in Amsterdam met houten vloeren. Het appartement is ongeveer 50 m2 groot.

Ik heb een radiator in de woonkamer, slaapkamer, badkamer(handdoek radiator) en in een kamer die is samengevoegd met de keuken(design radiator)

Nu ga ik samengevoegde kamer weer splitsen maar hierdoor heeft de keuken geen verwarming meer.

de radiatoren in de slaapkamer, badkamer en samengevoegde kamer worden het snelst warm (korste afstand tot cv). Alles is aangelegd met flexibele kabels en voor iedere radiator is een aftakking gemaakt, zie foto:Het wordt in de winter al erg moeilijk warm met de huidige capaciteit radiatoren en vroeg me twee dingen af:

- Is dit een juiste manier van aanleggen?
- Kan ik hier makkelijk een extra aftakking tussen zetten -- voor een extra radiator?

Hier nog een foto van de leidingen bij de CV:Ik zie jullie reactie graag tegemoet.

Groet,
 

Bert pit

  • #2
Of de leidingloop goed is, is door mij niet te beoordelen. Maar vaak heb je op een radiator twee kranen: de eerste om de radiator dag dagelijks te bedienen, en de tweede om de flow te regelen, het zogenaamde voetventiel.

Als je nu al ervaart dat de ene ruimte makkelijker warm wordt dan de andere, dan is de flow door je hele systeem niet goed ingesteld. Normaalgesproken zullen radiatoren die dichter bij de CV pomp zitten wat eerder warm worden dan degene die verder weg zitten. Door die eerste iets te knijpen op het voetventiel krijgen die wat minder water ten gunste van de andere radiatoren die dan wel goed warm worden.

Dit wordt waterzijdig inregelen genoemd. Dat zou je bij de aanleg van een nieuwe leiding meteen kunnen meenemen. Google er even op en je zult zien dat na waterzijdig inregelen je een veel comfortabeler huis krijgt. Tevens kunnen je stookkosten omlaag gaan.

Als je een schetsje post van je leidingloop, dan kunnen de specialisten hier je goed adviseren wat je moet doen betreffende de nieuwe radiator.
 

Marcn88

  • #3
Uw capaciteit van de radiatoren is veel te lasg voor de warmtebehoefte van de woning waardoor de ketelnregelmatig richting de 90 graden heeft gestookt dit is te zien aan de verkleuring van de kunstof meerlagenbuis, extra radiatoren plaatsen of de radiatoren vergroten is een goede oplossing dit kan dmv een extra aftakking op de hoofdleiding al is deze ook niet erg ruim uitgevoert in 20mm.
Als u de leiding doormidden knipt om een extra t stuk te plaatsen let er dan even goed op of de buis aan de binnenkant geen bulten vertoont, als dit wel t geval is is de buis al kapot gestookt en dient alle kunstof leidingen vervangen te worden, kunstof is meestal geschikt tot een temperatuur van max 70 graden
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu