Extra inbouwdoos bijplaatsen

Ronaldstolk

  • #1
Hallo

Heb momenteel een stopcontact gecombineerd met schakelaar, gemonteerd op 1 inbouwdoos van 40 mm diep. De draden komen van bovenaf de doos binnen, de doos heeft verder geen openingen ergens. Nu zou ik graag een extra inbouwdoos bijplaatsen, eronder, om hier een dimmer in aan te brengen. In de doos erboven (de bestaande dus) zou dan een normale inbouw wcd moeten komen. Over deze beide zaken zou dan een mooie dubbele afdekplaat moeten komen.
Dus nu vraag ik me een paar dingen af:
1. Hoe zorg ik nou dat de dozen precies ver genoeg uit elkaar zitten om het dubbelvoudige afdekraam te laten passen.
2. Onderin de bestaande doos zit geen opening. Kan ik die er gewoon inboren? Hier moeten immers op een of andere manier de draden doorheen.
3. De verbinding moet als volgt gemaakt worden denk ik: bestaande draden met 2 nieuwe draden in een lasdop. Dan deze twee nieuwe draden aansluiten op resp. dimmer en wcd. Klopt dat?

Graag op de vragen jullie spoedige reactie! Alvast bedankt,

Ronald Stolk
 

Fiesiekus

  • #2
Koop gewoon nieuw 2 gekoppelde inbouwdozen met afdekraam, sloop de oude eruit en kijk hoe je het 2-de gat moet maken om die nieuwe set te plaatsen. Daarna de fase doorlussen naar de dimmer; kan bij goede WCD via een gaatjes met klem erop.
 

Herman 27

  • #3
Die dozen moet je strak tegen elkaar zetten
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Als u toch aan het brken bent is het toch veel handiger er gelijk 2 nieuwe dozen in te zetten i.p.v. 1 doos er aan te koppelen met het risico dat het niet past ?
Gebruik dan dozen met een diepte van 50 mm werkt gemakkelijker met de draden.
 

Fiesiekus

  • #5
Fiesiekus schreef:
Koop gewoon nieuw 2 gekoppelde inbouwdozen met afdekraam, sloop de oude eruit en kijk hoe je het 2-de gat moet maken om die nieuwe set te plaatsen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu