Extra groepenkast aarden

Conradus

  • #1
De tweede groepenkast t.b.v. de keukenapp sluit ik aan op de oude 3-fasen kookgroep. Dat gaat een 3 fasen groepenkast worden. Trek vanaf de eerste meterkast 3bruine,1blauwe en de geel/groene aarde daar naartoe. Vanuit de meterkast loopt ook nog een vertinde aarddraad naar de C.V. die net naast de nieuwe meterkast komt. Ik vraag me nu even af welke aarde ik het best kan gebruiken?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Die vertinde draad is geen aarddraad dus die mag je niet gebruiken.
 

Conradus

  • #3
Ja, dat had ik eigenlijk ook moeten weten. Dat betekent dus dat ik 'm aan de aarde van de eerste groepenkast dien te koppelen via de geel/groene.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Mag een een blank vertinde koperdraad zijn, hoeft dus niet groen/geel.
Zolang deze maar minimaal dezelfde dikte heeft als de voedende draden.
 

Conradus

  • #5
Ja, maar ik kan 'm dan maar beter gewoon in 2.5mm2 geel/groen via dezelfde pijp aansluiten lijkt me. Die vertinde draad die daar in de buurt zit, liep naar oude badkamer Dat is allemaal vervallen, alleen die draad zit daar nog. Deze komt vanaf het aardpunt bij de eerste groepenkast. Kan ik daar nog wat mee b.v. de C.V. installatie aarden onder de ketel. De waterleiding zit in de put net achter de meter al aan het aardpunt vanuit de eerste meterkast aan aarde.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Ik vraag me dan toch af met hoeveel Ampere je de onderverdeling gaat voorbeveiligen en hoe zwaar de grootst afgaande groep word van die onderverdeler.
 

Conradus

  • #7
In eerste groepen kast 3fasen Als 300mA , 20 A uit dan tweede groepenkast met 2 ALS 30mA en 6 groepen van 10 A. Mooie verdeling voor alle keukenapparatuur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu