Externe elektrische Boiler op Nefit topline t.b.v. Tapwater.

Astieloswas

  • #1
46E708EB-4751-49E1-94BC-79DF6E8435BC.jpeg
Hallo,

Ik heb een externe 6kw elektrische boiler voor mijn Nefit Topline CV ketel gezet (in serie). Mij zonnepanelen leveren meer dan ik verbruik en dit wil om zetten in warm water om gas verbruik te verlagen.
De boiler verwarmt het water voor op 75graden.
De boiler zit middels een inlaat combinatie op de koudwater leiding. De heetwater leiding uit de boiler gaat naar de inlaat van de cv (tapwater) en ook via een inlaat combinatie.
Het systeem werkt prima (wil alleen in de toekomst een regeling er tussen zetten dat ik alleen de boiler verwarm als ik ook energie aan het terug leveren ben).

probleem: als ik de heetwater kraan open zet, springt de ketel toch nog even aan om vervolgens na 10 sec weer uit te gaan (dit omdat het tapwater al warm genoeg is). Dit telkens opstarten van de ketel kost ook gas en dit wil ik voorkomen.

vraag:
Zou ik de heetwater leiding middels een 3 wegslepen op de invoer van de CV kunnen aansluiten en direct op de uitgang van het tapwater (dus direct naar de gebruikers).
dit zodat ik direct water tap uit de boiler, en alleen als deze onder de temperatuur komt, de ketel gaat mee verwarmen?!

graag jullie input!

alvast dank.

13F765FD-AA8B-44D4-99BC-2EF9E042F485.jpeg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Negen jaar geleden had iemand exact hetzelfde probleem met een Nefit Topline en een zonneboiler. Misschien dat er in dat topic handige tips staan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu