Expansievat stuk !

Mercre

  • #1
Hallo kan iemand mij helpen ? Ik heb sinds 1997 een Junkers ZWR 24-3 ADE 23 s 3600 beneden hangen in de wasplaats. Nu blijkt het expansievat stuk te zijn en ik zou het zelf willen vervangen. Ik ben geen cv-technieker maar wel auto-technieker, dus het mechanische deel is op zichzelf geen probleem. Het vat zit achteraan de ketel en is waarschijnlijk langs boven eruit te halen. Mijn vragen die ik nog heb zijn: ten eerste, waar kan ik dit wisselstuk goedkoop vinden, tweede, moet ik het water aflaten van de cv. bij dit model en zijn er nog andere specifieke dingen die ik moet weten of doen voor of tijdens de vervanging ? Allen een grote dank bij voorbaat. Groeten Martin.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ja het water uit het systeem laten lopen.
Het ventiel aan de bovenzijde uit het vat draaien zodat het vat ook leeg loopt.
Expansievat is in vrijwel iedere bouwmarkt te koop.
Kijk even voor een type aanduiding op het oude vat en koop eenzelfde.
 

Robin123

  • #3
En een nieuw tapeje om het schroefdraad van je nieuwe expansievat;)
s6
Groetjes Robin
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4

Krezieherrie

  • #5
Ingebouwce exspansievat lekker laten zitten, WEL afkoppelen, en in de RETOUR een los vat plaatsen. Liefst aan een beugel en wil je het helemaal voor elkaar hebben dan ook nog een service koppeling monteren, zodat je het vat eraf kunt draaien zonder de druk eraf moet.
 

Mercre

  • #6
@ Krezieherrie, daar was ik ook aan het denken. Eerst even de prijs navragen van een origineel expansievat van Junkers en als het veel duurder is dan maar een uit de bouwmarkt. Want ik denk dat die cv ketel het toch geen tien jaar meer uithoudt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu