Expansievat boven buffervat plaatsen

Hallo,
vanwege ruimtegebrek zou ik graag het expansievat(80L) van het buffervat(600L) direct boven het buffervat plaatsen.
Kan dat als ik deze regels hanteer?
  1. Zo dicht mogelijk bij het buffervat: om drukverlies tussen het expansievat en de buffervat zoveel mogelijk te vermijden.
  2. Aan de zuigzijde van de pomp: om een minimale druk te garanderen.
  3. Op de laagste/koudste leiding van het buffervat: om de levensduur van het membraan te verlengen.
 
1. daar mag best wat ruimte tussen zitten, het gaat om meters, niet om centimeters.
2 en 3 prima, wel opletten dat er geen kraan of keerklep tussen komt.
 
afsluiter met aftapper zou ik wel plaatsen bij een 600 liter buffer, als het vat later een x defect is kun je de afsluiter dichtzetten en vat vervangen.
de handel kun je verwijderen als de afsluiter in de geopende positie staat
(sorry had niet goed gelezen vat komt boven buffer)
 
Dank voor jullie reacties. Het bevestigt mijn vermoeden. Wat betreft het onderhoud, er komt een kapventiel op het expansievat dus die kan inderdaad vervangen worden zonder 600 liter water weg te laten lopen
 
Euh, we doen het even opnieuw, volgens mij is niet je expansievat 600 liter maar je buffer...

Wakker blijven!

Geen probleem om je expansievat boven de buffer te hangen, zorg dat daar ook een ontluchter zit, en voer die leiding in koper uit. De andere kant sluit je inderdaad kort voor de zuigkant van de pomp aan om cavitatieschade te voorkomen.

In de aansluitingen van je buffer zorg je voor goede inblokafsluiters, en op je buffer zelf natuurlijk een goede over- en onderdrukbeveiliging!
 
Hallo @Hans de L
in m’n eerste vraag staat buffervat(600L) maar ik had maar zo de fout kunnen schrijven.
Maar je triggert mij met de andere tips. Ik ben benieuwd waarom koper als leiding naar het expansievat? En overdruk is wel aan gedacht maar wat is er beschikbaar voor onderdruk? Ik ga de druk wel extra meten en kan daar een signalering op zetten of iets afschakelen.
 
Hallo, ik zit met een dilemma wat betreft het aansluiten van het warme buffervat(600L) tap-water. Het idee is dat de CV ketel de noodvoorziening wordt en alleen gebruikt wordt als het buffervat geen warmte heeft kunnen opvangen. Nu kan ik een situatie maken met een 3weg klep waarbij de 3weg klep omschakelt als het buffervat te koud is zodat het warme water van de CV ketel komt.
Maar ik kan ook het warme tapwater op de koud water aanvoer aansluiting van de CV ketel zetten zodat de cv-ketel warm water binnen krijgt en zodra het warme water koud wordt, de CV ketel bij warmte vraag inschakelt. Ik kan niet goed voorspellen war de Remeha Calenta C40 gaat doen in de situatie dat hij warm water via de koud water aangevoerd krijgt. In het ideale geval meet de CV ketel dat hij warm water heeft en niet het gas hoeft in te schakelen.

Alle advies en ideeën welkom!
 
remeha heeft hier een zogenaamde zonneboiler aansluit set voor, deze is er ook voor uw ketel.
In de installatiehandleiding van de ketel en de set staat hoe eea aangesloten dient te worden.
 
IMG_7242.JPG

Plek van de buffervaten is gemaakt.
 

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu