Even peilen: veer of hoge druk bij ontstopping

Kaajee

  • #1
Er lijkt zich bij mij een beginnende verstopping voor te doen. Een paar bedrijven gebeld voor een offerte. De één zegt/zweert bij het doorspuiten met een hoge druk spuit met speciale kop, de ander zweert bij het gebruik van een ontstoppingsveer (evt. met naspoelen met heet water).
Dit laatste effect lijkt mij minimaal: mijn stelling is dat je best een flinke sloot heet water nodig zal hebben als het effect wil hebben binnen een 110mm riool buis en hoe ze dat er door/in wil krijgen weet ik niet.

Mijn afwegingen: bij een veer krijg je meer 'informatie' over de aard van de verstopping: je ziet het als de veer terug getrokken wordt en je voelt echt weerstand bij het verwijderen van de verstopping.
Bij hoge druk lijkt me dat de boel behalve ontstopt ook meteen veel beter schoongespoten wordt. Nadeel is dat je nooit helemaal zeker bent dat je de verstopping verholpen hebt omdat je niet direct resultaat ziet en of voelt.

Wat zijn hier de meningen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Mijn afwegingen: bij een veer krijg je meer 'informatie' over de aard van de verstopping:
Sommige info wil je soms liever niet hebben. :cool:

Ik vind een hogedrukspuit beter omdat de hele buis gespoeld wordt, dit in tegenstelling tot een veer.
Met een veer is het mogelijk een gat te maken in een verstopping waardoor het lijkt of alles weer in orde is korte tijd kan het dan weer verstopt zitten.
Ik vind veren iets voor dunnere afvoerpijpen.
 

Sewerboy

  • #3
Ik "zweer" bij doorspuiten met hogedrukspuit, de wanden van de leiding worden veel schoner dan met een veer. Garantie dat de verstopping niet terug komt, of dat alle zooi eruit is, is wel te geven in de vorm van een camera inspectie na ontstoppen. Meestal doen de mensen dit niet omdat dat weer extra kosten met zich meebrengt. Na de tweede verstopping vaak wel.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik heb een verstopping in een 110mm buis gehad die met een veer niet op te lossen was. Met geen mogelijkheid. Na een middag knoeien en vloeken een bedrijf gebeld met een hogedrukspuit en speciale sproeikop. Die was met een half uur klaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu