Essenhouten vloer op 2 lagen verlijmd zeil

JoostOudejans

  • #1
Ik heb een Essenhouten vloer besteld, en was van plan de bestaande vloerzeil te verwijderen, en 'm daar op te leggen (met folie eronder, zoals 't hoort).

Helaas is het zeil op zeil op beton en alles verlijmd. Ik heb een stukje verwijderd, maar krijg alleen het bovenste zeil weg. En ook dat gaat slecht. M'n plafond is echter hoog genoeg, dus ik zou 't zeil ook kunnen laten liggen. Maar ik vraag me af of dat slecht is voor het hout. Weet iemand dat?

Het betreft een rijtjeshuis uit 82, met een betonnen vloer en daar bovenop (helaas) 2 x goed gelijmd zeil (tegels en rol) van 3 mm.

Alvast bedankt!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je hebt het over "met folie eronder, zoals 't hoort". Mag ik daaruit concluderen dat het een vloer is, die normaal los gelegd wordt, dus niet verlijmd aan de ondervloer?

Is het massief hout, of gaat het om (klik-)laminaat (-achtig) met een essenhouten bovenkant of -look.

Graag meer beschrijving dus van de te leggen vloer. :wink:
 

JoostOudejans

  • #3
Het betreft een los te leggen massief houten vloer.
 

EdP

  • #4
Zeil is ook dampdicht, alleen de geluidsisolatie zou anders kunnen zijn, maar aangezien het geen appartement is lijkt het mij wel te kunnen.
 

JoostOudejans

  • #5
Hartelijk dank! Dat scheelt me een hoop werk! Nu weer de paar meter die ik wel heb kunnen verwijderen terugleggen. Of zal ik daar gewoon een extra laag folie voor kunnen gebruiken?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu