Enkelwandige pijp in buurt van gipsplaat; kan dit?

Patman

  • #1
Beste,

Ik wil een houtkachel plaatsen waarbij de enkelwandige pijp op de begane grond in de buurt komt van een verlaagd plafond van houten balken met gipsplaat (12mm).

op bijgevoegde tekening is de situatie te zien. Op het kortste punt is de pijp verticaal gezien 260 mm verwijderd van het verlaagd plafond van gipsplaat. Daar waar de enkelwandige pijp verticaal de betonnen vloer ingaat is de afstand tot het verlaagd plafond horizontaal gezien slechts 8,5 cm. Bovendien geldt daar dat het aan de zijkant niet is afgetimmerd met gipsplaat maar met een strook multiplex.

Ik denk dat het verstandig is om een gedeelte van het verlaagde gipsplafond en de strook multiplex te vervangen en door brandwerende plaat. Bijvoorbeeld Promatec H of 100 met dikte 12mm.

Vragen:
1) denken jullie dat het inderdaad verstandig is om gipsplaat en/of multiplex te vervangen door een brandwerende plaat/
2) is promatec daarvoor het best geschikt of zijn er alternatieven?

Bij voorbaat dank voor de antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Patrick

 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Het mooiste was geweest dat het dubbelwandig tot onder het plafond zou uitkomen. het meeste dw moet tegenwoordig al 75 mm vrij wezen van brandbaar materiaal. dus of het kan. al zou je promotex plaatsen dan nog kan door overstralen het hout erachter nog te heet worden.je moet wel rekening houden met calamiteiten.maar die regels veranderen vaak. zo niet doen dus evt. bij de verzekering informeren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu