Enkelsteen muur voegen, noodzakelijk?

Streethawk

  • #1
Ik woon in een huurwoning, hiernaast staat een bijbouw, hij staat er al een jaar of 6 a 7, is geplaatst door 1 van de vorige bewoners.

Deze is echter is al die tijd niet gevoegd, ik heb de verhuurder aangesproken hierover, deze zegt van, dit is heel normaal in de bouw dat het niet gevoegd word.

in de stootvoegen, zitten vele gaten. (of beter gezegd alle stootvoegen zijn gaten) het is een enkel steens muur. er zitten 3 ruimtes in de bijbouw, 2 schuren en een slaapkamer, waar ik dus ook een gigantisch vochtprobleem (optrekkendevocht).
De slaapkamer zelf is afgetimmerd met platen en de schuren dat is 1 groot vergiet, vooral in het donker zijn de gaten heel goed zicht baar, als de lampen in de schuur aan zijn.

Heeft de verhuurder gelijk dat dit niet gevoegd hoeft te worden. En verder vraag ik mij af of deze bijbouw wel veilig genoeg is.
Er zijn meerdere gevaarlijke mankementen aan de woning, zoals de geiser (opensysteem) hangt op de badkamer, na aandringen hebben ze alleen een ventilatie buis geplaatst maar meer willen zij niet doen.. en het stop kontakt zit nog geen 20 cm van de wasbak. De aansluiting van de wasmachine zit ook in de badkamer. de badkamer heeft een inhoud van 17 m3.

En in het verleden is een muur verwijderd maar er is nergens een vestevigingsbalk te herkennen.

Kan iemand mij raad geven, wat ik zou moeten doen en kan doen?
 

Fiesiekus

  • #2
Huurcommisie inschakelen; vooral een niet veilige geyser moet verholpen worden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Dit een juridische kwestie, het forum is daar niet voor, daarvoor kunt u terecht bij consumentensites.
Zie hiervoor ook de forumregels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu